Thursday, 25 April, 2024

Κορονοϊός, Ελλάδα: Νέος θάνατος στην Καστοριά – 40 τα θύματα στη χώρα

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του νικημένος από τον κορονοϊό στην Καστοριά, όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν σήμερα το πρωί

Πρόκειται για τον 40ο νεκρό στη χώρα μας από κορωνοϊό και για τον 60 στην Καστοριά, η οποία φαίνεται να έχει γίνει ένα από τα επίκεντρα στην Ελλάδα. Τα συνολικά κρούσματα στο νομό έχουν ξεπεράσει τα 50.
Εν τω μεταξύ, όλο και πληθαίνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι νεκροί στη χώρα μας. Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, 95 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.156. Όπως είπε 69 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ συνολικά, έχουν γίνει 15.151 έλεγχοι και το 5% της νόσου χρειάζεται θεραπεία. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό χθες.
«Όπως φαίνεται ο νέος ιός μπορεί να παραμείνει και μετά την ίαση» επεσήμανε σε χθεσινή δήλωσή το ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας.
«Παρ’ ολα αυτά πλέον δίνεται σαν οδηγία από τους διεθνείς οργανισμούς να φεύγουν οι ασθενείς από το νοσοκομείο μετά από 7 μέρες, τηρώντας κάποιες οδηγίες υγιεινής» τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Την ίδια στιγμή εξήγησε ότι «οι ακριβείς εκτιμήσεις για τη διασπορά του ιού στην Ελλάδα θα γίνουν αργότερα. Σήμερα έχουμε και διαγνώσεις μέσω τεστ για ανθρώπους με ήπια συμπτώματα και δεν μπορούμε να έχουμε ακριβείς εκτιμήσεις διασποράς». Ως χώρα «είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο τύπου Ιταλίας δεν ακολουθείται», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Στη συνέχεια, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως η χλωροκίνη πρέπει να χορηγείται αυστηρά με ιατρική παρακολούθηση. «Τα χημικά που περιέχουν χλωροκίνη είναι επικίνδυνα και μπορεί να επιφέρουν μέχρι και θάνατο» είπε αναφέροντας παραδείγματα από τις ΗΠΑ. Ακόμη αναφέρθηκε σε ακόμη ένα φάρμακο, την μεφλοκίνη. Πρόκεται για ένα φάρμακο που το χρησιμοποιούμε για την ελονοσία. «Και αυτό έχει τις τοξικότητές του. Θα δοκιμαστεί και αυτό όπως άλλα. Δεν υπάρχει θαυματουργό φάρμακο», σημείωσε, λέγοντας πως σε σπάνιες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί πως επιφέρει σε κάποιους ψυχικές διαταραχές.
pagenews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου