Thursday, 28 March, 2024

Κορονοϊός, ενημέρωση: Που αυστηροποιούνται τα μέτρα

Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών στην Αττική οδήγησε στον χαρακτηρισμό της Περιφερειακής Ενότητας ως «κόκκινη»

και για τον λόγο αυτό από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, επαναλειτουργούν-με φυσική παρουσία-μόνο τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια, σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου.
«Τα βλέμματα όλων μετακινήθηκαν από τη βόρεια Ελλάδα στην Αττική. Είδαμε σαφή άνοδο των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της Αττικής, στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου.
Όπως ανέφερε η καθηγήτρια, εκτιμάται ότι υπάρχουν 2.800 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο, ενώ στο 43% ανέρχεται η πληρότητα απλών κλινών κορωνοϊού στην Αττική και στο 61% η πληρότητας στις ΜΕΘ-COVID.
«Εισηγηθήκαμε το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρα. Στις κόκκινες περιοχές, όπως είναι η Αττική, εισηγηθήκαμε το άνοιγμα μόνο των γυμνασίων» είπε τονίζοντας πως οι μαθητές λυκείου θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.
Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές και να λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click in shop.
Επανέρχεται ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας
Επανέρχεται από αύριο, Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιά.
Διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α-επιτήρησης με κίτρινο χρώμα και το επίπεδο Β-αυξημένου κινδύνου με κόκκινο χρώμα και στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.
Το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιφερειακής ενότητας καθορίζεται από το επιδημιολογικό της φορτίο. Οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές κατατάσσονται στο κόκκινο επίπεδο.
Και στα δύο επίπεδα ισχύουν τα εξής μέτρα για όλη την επικράτεια:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033.
Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό
Τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ
Το πώς θα λειτουργήσει η αγορά και τις τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοινώνουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Η τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη.
Στην ενημέρωση συμμετέχει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου