Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για προτροπή γιατρού σε πορεία

Εντολή για έρευνα, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, σχετικά με δηλώσεις της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Η Δάφνη Κατσίμπα, σε δηλώσεις που έκανε σε ΜΜΕ, κάλεσε τα μέλη της Ένωσης να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για τη φετινή επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

«Όπως και τα άλλα σωματεία έτσι κι εμείς είμαστε εργαζόμενοι και έχουμε δικαίωμα να διαδηλώσουμε» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, την ώρα που ο κορονοϊός μαστίζει την πόλη, προκαλώντας αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο και όχι μόνο. Ο προϊστάμενος ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Καραγιαννακίδου να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή». Η έρευνα ανατέθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σχετικές διαμαρτυρίες αναφέρουν ότι: Την ώρα που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται εν μέσω lockdown, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού και οι κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 έχουν αρχίζει να περιορίζονται δραματικά, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη της, μέσω της προέδρου της, να συμμετάσχουν σε πορεία για το Πολυτεχνείο.

Πηγή: grtimes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου