Friday, 19 April, 2024

Λουράντος: Ακυρώνονται εμβολιασμοί γιατί είναι με AstraZeneca

Προβληματισμός των πολιτών για τις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca – Πώς και γιατί ακυρώνουν τον εμβολιασμό τους

Για πολλές ακυρώσεις εμβολίων τις τελευταίες ημέρες κάνει λόγο στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, επισημαίνοντας πως, κάποιοι πολίτες κοιτούν αν η 2η δόση του εμβολίου είναι μετά από 2 μήνες και υποψιαζόμενοι πως πρόκειται για το Astra Zeneca ζητούν ματαίωση του ραντεβού.
«Υπάρχουν αρκετοί πολίτες που προσέρχονται στα φαρμακεία για να ακυρώσουν το ραντεβού για εμβολιασμό, καθώς εμφανίζονται προβληματισμένοι για το εμβόλιο της Astra Zeneca», σημειώνει ο κ. Λουράντος, υπογραμμίζοντας πως ούτε οι φαρμακοποιοί αλλά ούτε η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα επιλογής του εμβολίου το οποίου θα κάνει κάποιος.

Να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου καλεί τους πολίτες και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ξεκαθαρίζοντας ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID-19 δεν δίνει τη δυνατότητα αλλαγής εμβολίου. «Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID-19 δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ. Επομένως και προστίθεται πως για επιδημιολογικούς λόγους και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμού παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου