Thursday, 28 March, 2024

Κορονοϊός: Μετά το ΑΧΕΠΑ και το «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης με 12 κρούσματα στο προσωπικό

Όσο μεγαλώνει η διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, τόσο αποδεκατίζονται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τα νοσοκομεία της πόλης

Μετά τη μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στο ΑΧΕΠΑ, σειρά έχει τώρα και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, “Γ. Γεννηματάς”.
Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν 12 άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 9 εργαζόμενους από το Μικροβιολογικό Τμήμα και ακόμη 3 που εργάζονται στο τμήμα της Αιμοδοσίας και Λοιμώξεων.
Σήμερα, ημέρα εφημερίας του νοσοκομείο, το Μικροβιολογικό Τμήμα παρέμεινε κλειστό, ενώ τα περιστατικά εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος” Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο ασθενείς ταλαιπωρούνται από το κλείσιμο των συγκεκριμένων τμημάτων.
“Ξεμένουμε από στρατό, πριν καλά – καλά ξεκινήσει ο πόλεμος”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
ΠΟΕΔΗΝ: “110 εργαζόμενοι νοσούν από Covid-19 στα νοσοκομεία της μεγαλύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας”
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) της χώρας, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, 108 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προβληθεί αυτή τη στιγμή από κορονοϊό. Και συγκεκριμένα: 20 στον Ευαγγελισμό, 14 στο Σωτηρία, 26 στον Άγιο Σάββα,9 στο Ιπποκράτειο κ.λ.π.
“Εκτιμάται ότι συνολικά στην Ελλάδα πάνω από 350 συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή από κορονοϊό”, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: “Το μεγαλύτερο νούμερο από ποτέ. Και όμως προληπτικά τεστ στο προσωπικό δεν γίνονται, τα μεσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, και η καραντίνα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει λόγω έλλειψης προσωπικού”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου