Thursday, 28 March, 2024

Κορονοϊός, Μόρια: Αυξάνονται τα κρούσματα – Έφτασαν τα 35

Αυξάνεται η ανησυχία για την υγειονομική κατάσταση στη Μόρια, όπου ζουν 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Νεότερες πληροφορίες που φθάνουν από το νησί της Λέσβου αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 35 κρούσματα κορωνοϊού.
Συνολικά έχουν ελεγχθεί 2.000 άτομα για SARS-CoV-2. Περίπου 100 περίπου από το προσωπικό που εργάζεται στο Κεντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και 1.900 πρόσφυγες και μετανάστες.
Εξ αυτών βρέθηκαν 35 θετικοί (και οι 35 είναι ωφελούμενοι) οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο απομόνωσης.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνου Λογοθέτη, του Διοικητή Πρώτης Υποδοχής, κ. Τάσου Μαντάγαρη και του Προϊσταμένου Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρου Σαπουνά, σχετικά με την διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι τρεις δομές μπήκαν σε περιορισμό μετά τα νέα κρούσματα. Ειδικότερα, εμφανίστηκαν τρεις μετανάστες θετικοί στη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό, δύο μετανάστες στη Μαλακάσα και ένας στον Ελαιώνα. Ο τελευταίος είναι ένας 57χρονος Σομαλός, ο οποίος έμενε σε οικίσκο μαζί με άλλα πέντε άτομα.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και με το Υπουργείο μετανάστευσης, τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ανανεώθηκαν όλα τα συμφωνηθέντα πρωτόκολλα και καταρτίστηκε και ένα καινούριο. Αυτό αφορά νέους τρόπους ιχνηλάτησης επαφών των θετικών στον κορωνοϊό μεταναστών αλλά και την ασφάλιση των υγειονομικών δομών στο πλαίσιο του σχεδίου «ΑΓΝΟΔΙΚΗ».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου