Friday, 19 April, 2024

Κορονοϊός, Μόρια: Δύο νέα κρούσματα στους πρώτους ελέγχους από τον ΕΟΔΥ

Δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο που πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

από την Πέμπτη στο ΚΥΤ της Μόριας. Από τα δείγματα που ελήφθησαν την Πέμπτη δύο άνδρες ένας Αφγανικής καταγωγής και ένα Σομαλικής εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό.

Το κέντρο έχει τεθεί από προχθές σε υγειονομικό αποκλεισμό όταν είχε εντοπιστεί θετικός ένας 40χρονος αναγνωρισμένος πρόσφυγας.

Τώρα ιχνηλατούνται οι επαφές των δύο ανδρών ωστόσο θεωρείται σχεδόν αδύνατο με τον υπερπληθυσμό και τον συγχρωτισμό στο κέντρο, μέσα και έξω. Εν τω μεταξύ αρνητικοί στον ιό είναι το ζευγάρι των Σομαλών που φρόντιζε τον 40χρονο και είχε ληφθεί δείγμα την Τετάρτη. Η νέα εξέλιξη αναδεικνύει όσο ποτέ την αναγκαιότητα υγειονομικής θωράκισης του ΚΥΤ αλλά και στελέχωσης του Κέντρου Υγείας που τοποθετήθηκε έξω από το κέντρο και μπορεί να νοσηλεύσει μέχρι και 62 ασθενείς με κορονοϊό.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο καθώς δύο από τους νοσηλευόμενους με κορονοϊό, θεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο ενώ άλλοι δύο ασθενείς θα μεταφερθούν σήμερα με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ και με ειδική κάψουλα στο νοσοκομείο Σωτηρία . Έτσι στο Βοστάνειο νοσηλεύονται μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 18 ασθενείς, από τους οποίους οι τρεις διασωληνωμένοι.

Κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ την Πέμπτη στη Μυτιλήνη συμφωνήθηκε, ασθενείς που επιδεινώνεται η υγεία τους και πριν χρειαστούν εισαγωγή σε μονάδα αυξημένης φροντίδας να μετακινούνται σε εξειδικευμένα νοσοκομεία της Αθήνας για να κρατά δυνάμεις το Βοστάνειο. Χθες ανακοινώθηκαν άλλα 4 θετικά κρούσματα κορονοϊού από ιχνηλατήσεις γνωστών κρουσμάτων που έγιναν μέσα στην εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου