Tuesday, 23 April, 2024

Παγώνη: Η δεύτερη δόση του εμβολίου έχει παρενέργειες – Τι είπε για το περιστατικό στην Κέρκυρα

Για το περιστατικό στην Κέρκυρα μίλησε μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη. Όπως υποστήριξε στο MEGA, “υπάρχει ομάδα
γιατρών που παρακολουθούν τη νοσηλεύτρια και ξέρουν το ιστορικό της. Ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα για τους λόγους της παράλυσης και αν αυτή οφείλεται στο εμβόλιο”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη “δεν είναι σωστό να βγαίνουμε να πετάμε βόμβες ότι αυτό το περιστατικό ήταν από τα εμβόλια ή δεν ήταν από τα εμβόλια. Αυτό ανήκει στην ιατρική ομάδα και μόνο και κανένας άλλος δεν μπορεί να κάνει τον γιατρό”. Η ίδια τόνισε ότι “το εμβόλιο έχει παρενέργειες, όλα τα εμβόλια έχουν όμως για το συγκεκριμένο περιστατικό επειδή δεν έχει βγει ακόμα διάγνωση ας αφήσουμε τους γιατρούς να δουν τι συμβαίνει. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε μια παράλυση. Μπορεί να είναι και από το εμβόλιο. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι έχει βγει η διάγνωση για το εάν είναι ή όχι από το εμβόλιο. Δεν μπορούμε να κάνουμε όλοι τους γιατρούς”.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη “τα εμβόλια έχουν παρενέργειες. η δεύτερη δόση δεν είναι σαν την πρώτη, καθώς μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους, τάση για εμετό, μυαλγίες, κλπ. Υπάρχουν πολλά περιστατικά τέτοια που έχουμε καταγράψει. Γι’ αυτό είπαμε, να περιμένουμε και να δούμε. Η πρώτη δόση δεν έχει προκαλέσει απολύτως τίποτα”.

Ακόμα, μίλησε για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60-65 με το εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας πως έχει γίνει εισήγηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι ευπαθείς ομάδες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου