Friday, 19 April, 2024

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αθήνα για το μεταλλαγμένο στέλεχος

Μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Κατά την ίδια πηγή, σε συνολικά τέσσερα κρούσματα ιχνηλατήθηκε το συγκεκριμένο στέλεχος το οποίο, βάσει των μελετών που έχουν διεξαχθεί μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και επίσης μεταδίδεται πιο εύκολα στα παιδιά, σε σχέση με τον κορωνοϊό όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιθανό η ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους να οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση για πιο αυστηρό lockdown τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να σταματήσει τυχόν μεγάλη διασπορά του στη χώρα.
Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, προκαλώντας ανησυχία στον επιστημονικό κόσμο.
Μάλιστα, έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε αρκετές χώρες, κυρίως λόγω των ταξιδιών που έγιναν στο διάστημα των γιορτών και αυτό προκάλεσε ακόμα περισσότερη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.
Η ανησυχία και των ελληνικών υγειονομικών αρχών ήταν ακριβώς αυτή, ότι δηλαδή υπάρχει κίνδυνος να έρθει και στη χώρα μας το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, πιθανώς μέσω ατόμων που ταξίδεψαν τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία ή σε άλλες χώρε όπου είχε ήδη εμφανιστεί.
Πηγή: cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου