Thursday, 28 March, 2024

Κουφοντίνας: Εκδίκηση στους κρατούμενους για να ικανοποιηθεί το ακροδεξιό ακροατήριο

Για «απλή, καθαρή, πρωτόγονη εκδίκηση» κάνει λόγο ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε δήλωσή του, δύο ημέρες μετά τη μεταγωγή του

από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές Δομοκού.
Ο πολυισοβίτης της «17 Νοέμβρη» μεταφέρθηκε στον Βόλο από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Αύγουστο του 2018. Τη Δευτέρα αποφασίστηκε η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού βάσει των νέων ρυθμίσεων σωφρονιστικής νομοθεσίας που ψηφίστηκαν πρόσφατα.
Ωστόσο η διάταξη του νομου για επαναμεταγωγή προβλέπει την επιστροφή στην αρχική φυλακή όπου ο κρατούμενος εξέτιε την ποινή του, εν προκειμένω στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτός αν έχει υποπέσει σε πράξεις βίας.
Η αρχική απόφαση επαναμεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν για τις φυλακές Κορυδαλλού, όμως μετά από εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, αυτές τις ημέρες δεν γίνονται μεταγωγές στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που υπάρχει στη Δυτική Αττική και για να διασφαλιστεί -όσο γίνεται περισσότερο- να μην υπάρξει διασπορά κορωνοϊού ανάμεσα τους κρατουμένους των φυλακών.
Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρει:
«Λοιπόν δεν είναι ανάγκη να φωνάξω για να με πιστέψουν (Γ. Ρίτσος)…
Όλοι το βλέπουν πως το “Κράτος Δικαίου” γίνεται το “Δίκαιο του Κράτους” και εργαλείο εκδίκησης στα χέρια της οικογένειας που κυβερνά πολιτικά και οικονομικά τη χώρα σαν ιδιωτική της επιχείρηση. Απλή, καθαρή, πρωτόγονη εκδίκηση. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών τύπου σικελικής φαμίλιας. Εκδίκηση σ’ αυτόν που αρνείται να υπογράψει δήλωση μετάνοιας. Εκδίκηση σ’ αυτούς που κρατούνται για την 17Ν, που πρέπει να δουν να επιδεινώνονται οι συνθήκες κράτησής τους, εκδίκηση σε έναν υπέργηρο άνθρωπο και σε έναν σχεδόν ολικά ανάπηρο, που τους παραδίδουν αδιάντροπα βορά στην πανδημία. Εκδίκηση και σε όλους τους κρατούμενους που για να ικανοποιηθεί το ακροδεξιό ακροατήριο, μέσα στην πανδημία τους στοιβάζουν σαν ανθρώπινα σκουπίδια σε άθλιες φυλακές, τους αποκόβουν από τις οικογένειές τους , αρνούμενοι να κάνουν αυτό που ήταν το αυτονόητο εδώ και μήνες, την αναγκαία αποσυμφόρηση για να μην κινδυνέψουν μαζικά ανθρώπινες ζωές, κρατούμενων κα υπαλλήλων .
Και σε ό,τι με αφορά, καμία έκπληξη. Μια κυβέρνηση – οικονομική επιχείρηση, που χρησιμοποιεί αισχρά την πανδημία για να αναδιαρθρώσει πιο αντιδραστικά τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις, που λεηλατεί αδίστακτα μια καθημαγμένη χώρα, με τον τρόπο της γνήσιας ΛΜΑΤ, που καταπατά τους ίδιους τους νόμους της και δεν διστάζει ακόμη και να καταργεί εισαγγελείς -και αύριο δικαστές- γιατί δεν της αρέσουν, δεν ορρωδεί να καταδιώξει έναν πολιτικό της αντίπαλο. Ομως αυτή η εμμονική καταδίωξη, ακόμη και όταν ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής, αγγίζοντας άλλες επιστήμες, αποτελεί πάντα τιμή και δικαίωση γα έναν πολιτικό κρατούμενο.
Δημήτρης Κουφοντίνας, 23 Δεκεμβρίου 2020, Δομοκός».
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού οι μεταγωγές κρατουμένων έχουν απαγορευθεί εξαιρουμένων των εκτάκτων, σοβαρών και επειγόντων περιστατικών, για άμεση νοσηλεία και περίθαλψη και εφόσον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους γιατρούς των Καταστημάτων Κράτησης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου