Thursday, 18 April, 2024

Κρήτη: “Έσβησε” το αγγελούδι που έπεσε σε βαρέλι

Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα το δίχρονο αγοράκι από το χωριό Λιγόρτυνος, που είχε πέσει μέσα σε βαρέλι με νερό στην αυλή του σπιτιού του.
Το απόγευμα της Τετάρτης το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της οικογένειας και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του λίγη ώρα μετά, μέσα στο βαρέλι.
Το δίχρονο αγοράκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Οι γιατροί κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή. Σαν από θαύμα μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά η καρδούλα του μικρού Ζαχαρία ξεκίνησε να χτυπά και πάλι.
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο προς το Ηράκλειο όπου παρελήφθη από την Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ στη μέση της διαδρομής. Γύρω στις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης το παιδάκι μπήκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ
με τους γιατρούς από την πρώτη στιγμή να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του εξαιρετικά κρίσιμη.
Μάλιστα στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου αναφερόταν: «Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση».
Δυστυχώς, η καρδούλα του Ζαχαρία δεν άντεξε. Το δίχρονο αγγελούδι πέταξε για τον ουρανό σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του, στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Πηγή: Creta24.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου