Saturday, 20 April, 2024

Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 10χρονος που παρασύρθηκε απ’ τα κύματα

Δυστυχώς, ειδικά όσο προχωράει ο Αύγουστος, υπάρχουν πολλές παραλίες που δεν είναι κατάλληλες για μικρά παιδιά, λόγω των δυνατών ανέμων

και των μεγάλων κυμάτων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η προσοχή μας πρέπει να είναι αυξημένη για να μην αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως συνέβη με τους γονείς του 10χρονου αγοριού που παρασύρθηκε απ’ τα αγιρεμένα κύματα σε παραλία της Κρήτης.
Το Σάββατο, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, η ανυποψίαστη οικογένεια βρέθηκε στην παραλία των Γουρνών στο Ηράκλειο για να απολαύσει τη θάλασσα παρά τους δυνατούς ανέμους και τα κύματα.
Δυστυχώς, το 10χρονο αγοράκι τους παρασύρθηκε από τα αγριεμένα κύματα και όταν ο πατέρας αντιλήφθηκε το γεγονός ρίχτηκε στη θάλασσα για να το σώσει. Με τη βοήθεια και άλλων λουόμενων το παιδί βγήκε από το νερό, αλλά είχε χάσει τελείως τις αισθήσεις του.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν, ευτυχώς, να επαναφέρουν τον σφυγμό του παιδιού. Αμέσως το μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις ενώ ακολούθησε η μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πατέρας του παιδιού μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, καθώς στην προσπάθειά του να σώσει το παιδί χτύπησε σε βράχια με αποτέλεσμα να έχει εκδορές στο σώμα του.
Η περιπέτεια, όμως, συνεχίζεται για την άτυχη οικογένεια, αφού ο 10χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το αγόρι έμεινε για πολλή ώρα σε υποξία και έτσι, τα δύο 24ωρα μετά την διασωλήνωσή του θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του.
Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου