Tuesday, 16 April, 2024

Κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου που υπέστη ανακοπή. Έγινε ψύξη εγκεφάλου

«Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο 24ωρο και μετά θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή του», ανέφερε για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου από τα Γρεβενά

που υπέστη ανακοπή ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία γονιδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παράλληλα, στον 6χρονο ασθενή έγινε θεραπευτική υποθερμία (ψύξη) του εγκεφάλου, προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα. Ερωτηθείς αν έχει διευκρινιστεί η αιτία που προκάλεσε την ανακοπή, ο κ. Ηλιάδης απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να πάνε όλα καλά με την υγεία του παιδιού και εφόσον συμβεί αυτό-κάτι που όλοι ευχόμαστε- θα μπορεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις (στο Ωνάσειο), ώστε να διερευνηθεί τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή.

Το παιδί έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Σύμφωνα με το tempo24.news, έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου