Thursday, 25 April, 2024

Κρούσματα σε γηροκομείο – Σε κρίσιμη κατάσταση 62χρονος πλήρως εμβολιασμένος

Πρόκειται για ένα από 26 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στη συγκεκριμένη μονάδα, ύστερα από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι

που διοργανώθηκε για το άναμμα του δέντρου. Σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών που έχει στη διάθεσή του το ThessToday.gr στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν και άτομα που δεν περιθάλπονταν στο κέντρο αποκατάστασης.
Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ένα άτομο εκ των συμμετεχόντων στην εκδήλωση ήταν θετικό στον κορωνοϊό, με συνέπεια να καταγραφεί η συρροή κρουσμάτων και να κολλήσουν συνολικά 26 τρόφιμοι, εκ των οποίων οι πέντε κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και ο ένας εξ’ αυτών, ηλικίας 62 ετών, ο οποίος μάλιστα είναι συγγενής του γνωστού ποινικολόγου, Νίκου Διαλυνά νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Νίκος Διαλυνάς

Ο γνωστός ποινικολόγος καταγγέλλει στο ThessToday.gr την πλημμελή παροχή βοήθειας της συγκεκριμένης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στη Θέρμη, ενώ ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διερευνηθούν τόσο οι συνθήκες νοσηλείας, όσο και τι προκάλεσε τη διασπορά του κορωνοϊού στη συγκεκριμένη δομή. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά το συγγενικό του πρόσωπο -το οποίο διέμενε στη μονάδα- παρά το γεγονός ότι έχει εντονότατα προβλήματα κατακλίσεως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο χωρίς να έχει λάβει σύμφωνα με τον ίδιο καμία βοήθεια από την υγειονομική δομή.

«Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο το συγγενικό μου πρόσωπο μου χωρίς να έχει πυρετό ή χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Και επειδή ήταν σε εφημερία το Ιπποκράτειο ήταν εγκλωβισμένος επί ώρες σε ένα φορείο και περίμενε στα εξωτερικά ιατρεία με εντονότατους πόνους και μη δυνάμενος να αυτοεξυπηρετηθεί. Με αυτό το οποίο λέω δεν ρίχνω καμία ευθύνη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αντιθέτως διερωτώμαι πώς άνθρωποι με τέτοια προβλήματα μεταφέρονται σε νοσοκομείο χωρίς να υπάρχει και μια τρόπον τινά βοήθεια από το κέντρο αποκατάστασης», δήλωσε στο ThessToday.gr ο κ. Διαλυνάς.
Ο ποινικολόγος συνεχίζει και προσθέτει ότι χθες συγγενικό του πρόσωπο προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τη μονάδα αποκατάστασης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. «Εχθές επιχείρησε συγγενής να μιλήσει με το κέντρο αποκατάστασης αλλά δεν σήκωναν το τηλέφωνο. Επίσης θέλω να ερευνηθεί το γεγονός ότι όπως τελικά με ενημέρωσε η κοινή συγγενής μας, ο ξάδελφός μου είχε πολύ χαμηλό αιματοκρίτη σε σημείο που αναγκάστηκαν να του κάνουν μεταγγίσεις. Αυτό θέλω να διερευνηθεί διότι δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι κόλλησε κορωνοϊό μέσα στο κέντρο αποκατάστασης. Έχει να κάνει και με την εν γένει αντιμετώπιση και την ιατρική περίθαλψη την οποία του παρείχε το κέντρο», δήλωσε ο κ. Διαλυνάς και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα χρήζει παρέμβασης εισαγγελέα.
Τι απαντά η διεύθυνση της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων
Να σημειωθεί ότι το ThessToday.gr ήρθε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους της μονάδας ηλικιωμένων, οι οποίοι τόνισαν ότι «τα περιστατικά τα ελέγχει ο γιατρός μας και έχουν εμβολιαστεί όλοι οι τρόφιμοι και με τρεις δόσεις». Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσαν την αιτία διασποράς κορωνοϊού ανάμεσα στους ηλικιωμένους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου