Friday, 19 April, 2024

ΚΤΕΛ Αθηνών-Θεσσαλονίκης: Με παράκαμψη τα δρομολόγια

Κανονικά, με παράκαμψη μέσω Θήβας λόγω των πυρκαγιών και με μικρή χρονική καθυστέρηση, γίνονται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ

από και προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
«Από Θήβα γίνεται παράκαμψη προς Μαγούλα και από εκεί προς Ελευσίνα, με χρονική καθυστέρηση της τάξης της μισής ώρας, σε σχέση με την κανονική διάρκεια του ταξιδιού» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ, Στέφανος Τσόλης.
Σύμφωνα με τον ίδιο για σήμερα είναι προγραμματισμένα 35 δρομολόγια στον άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας (μετάβαση και επιστροφή), τα οποία γίνονται με πληρότητα κοντά στο 85%, τη μέγιστη επιτρεπόμενη -λόγω πανδημίας- από τον νόμο.
Στο ερώτημα αν υπήρξαν ακυρώσεις από πολίτες, που ανέβαλαν το ταξίδι τους με τα ΚΤΕΛ λόγω των πυρκαγιών, ο κ. Τσόλης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι επιβάτες ταξιδεύουν για τις θερινές διακοπές τους και έχουν ήδη κλείσει και προγραμματίσει τη διαμονή τους στον προορισμό τους. «Χθες είχαμε πέντε λεωφορεία για Πειραιά, με τελικό προορισμό τα νησιά» τόνισε.
Αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 56 κα 57 Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αθήνα
Αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 56 και 57 στην διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάστασης στο μετωπο της πυρκαγιάς στο τμήμα Αθήνα- Οινόη.
Χωρίς διόδια η Αττική Οδός – Kλειστή η Εθνική Οδός στην Αθηνών-Λαμίας
Ανοιχτή και χωρίς διόδια είναι η Αττική Οδός, λόγω της έκτακτης κατάστασης με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, ενώ η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας είναι κλειστή στα ρεύματα προς Αθήνα.
Οι διερχόμενοι στην Αττική Οδό δεν καταβάλλουν το αντίτιμο ώστε να μη δημιουργείται συμφόρηση στους σταθμούς των διοδίων, αλλά και προς την διευκόλυνση των μετακινούμενων από και προς τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.
Την ίδια ώρα, παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων και στα δύο ρεύματα η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας.
Συγκεκριμένα, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, μέχρι εξάλειψης των προκληθέντων από την πυρκαγιά δυσμενών συνθηκών ορατότητας, θα ισχύσει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ως εξής:
Α) Όλων των οχημάτων, στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) και
Β) Φορτηγών οχημάτων στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας).
Επιπλέον, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων, με προορισμό ή διέλευση το νόμο Αττικής, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, επί του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε, από χ/θ 242,079 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως χ/θ 121,250 (όρια με Ν. Βοιωτίας)
Από την απαγόρευση εξαιρούνται:
Οχήματα οδικής βοήθειας.
Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών
Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου