Friday, 19 April, 2024

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Διαμάχη για τον «μυστήριο» θάνατο του μετόχου του «Kontra»

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο του μετόχου του καναλιού «Kontra» και ιδρυτή του κόμματος «Οικολόγοι Ελλάδος» Κωνσταντίνου Παπανικόλα

ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής. Η κηδεία του είχε προγραμματιστεί για να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, όμως με εντολή εισαγγελέα όλα «πάγωσαν», για να πραγματοποιηθεί στη σορό η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής καθώς και όλες οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις που μπορούν να ρίξουν φως στον θάνατο του «καναλάρχη».

Η κινητοποίηση των Αρχών ξεκίνησε έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Παπανικόλα, Σπύρος Λαμπίρης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του εκλιπόντος δεν προέκυψε από κανένα γνωστό αίτιο και ο ίδιος ήταν καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Παπανικόλας ζούσε σε θεραπευτήριο του Ωρωπού, το οποίο του ανήκε, ωστόσο λίγες ώρες πριν πεθάνει μεταφέρθηκε αιφνιδίως από τους οικείους του σε άγνωστη τοποθεσία (πιθανότατα σε ιδιωτική κλινική).

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του εκλιπόντος, υποστηρίζουν ότι από δικαστήριο έχει οριστεί ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο λαμβάνει τις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή του Παπανικόλα.

Τι καταθέτει υποστηρίζει ο στενός του συνεργάτης που έκανε τη μήνυση

«Στις 10 το βράδυ με παίρνει ο αδελφός του και μου λέει, μπορείς να μας δώσεις λίγο την ταυτότητα, γιατί ο Παπανικόλας πέθανε», είπε στον Alpha ο Σπύρος Λαμπίρης.

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος του εκλιπόντος, Στέλιος Σουρλας, σημειώνει ότι ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας ήθελε να παραμείνει στο σπίτι και μάλιστα ζητούσε να τον πάρουν από το θεραπευτήριο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Κωνστατίνος Παπανικόλας είχε καρκίνο στο πάγκρεας, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του. «Μας έκανε τεράστια εντύπωση πως λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του από το σπίτι του, απεβίωσε».

«Θέλω να τονίσω τη σφοδρή του αντίδραση να φύγει, ήθελε να παραμείνει (σ.σ. στο θεραπευτήριο). Σε βιντεάκι είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να μπει σε δικαστική συμπαράσταση από κανέναν, πλην του φίλου του κ. Λαμπίρη», είπε ο κ. Σούρλας.

Παράλληλα, όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος, δεν υπήρχε έγγραφο δημόσιου νοσοκομείου, ενώ, όπως λέει, θα έπρεπε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από δημόσιο νοσοκομείο, αλλά υπήρχε μόνο «μία γνωμάτευση ενός ιδιώτη γιατρού που ελήφθη υπόψιν από το δικαστήριο, κακώς κατ΄ εμέ».

Σε ό,τι αφορά το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού που κατείχε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, είχε γίνει προσπάθεια από άτομο του κύκλου του να του πάρει τις μετοχές και μάλιστα όπως ανέφερε ο Στέλιος Σούρλας «εις γνώσεως της διευθύνσεως του Kontra και του ΕΣΡ από συγγενικό του πρόσωπο να του πάρει τις μετοχές, πριν από ενάμιση χρόνο, όταν όμως ο Παπανικόλας αντιλήφθηκε ότι αυτό ήταν άλλο από αυτό που είχε υπογράφει και ξεγελάστηκε, αμέσως προχώρησε στις νόμιμες ενέργειες και υπέβαλε μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης». Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατό του… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου