Friday, 29 March, 2024

Κως: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία

Σε συλλήψεις για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Κω, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές του νησιού μετά από μεγάλη επιχείρηση

σε ξενοδοχείο στο νησί, όπου εντοπίστηκαν εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι άνδρες του λιμενικού προχώρησαν επίσης στη σύλληψη της 67χρονης ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, όπως επίσης και ενός 30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος, σύμφωνα τα όσα διαρρέονται, επρόκειτο να προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα τους ανωτέρω αλλοδαπούς και να διευκολύνει τη μετακίνησή τους προς την ενδοχώρα.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο ρόλος του προαναφερόμενου αλλοδαπού στην εγκληματική οργάνωση ήταν να παρέχει πλαστά έγγραφα στους παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Κω, ώστε εν συνεχεία να προωθηθούν στην ενδοχώρα.
Αντίστοιχα, συνελήφθη ένας 28χρονος, ο οποίος λειτουργούσε ως ο «πληροφοριοδότης» της οργάνωσης σχετικά με τις κινήσεις των πλωτών μέσων του Λιμενικού, αλλά και ένας 36χρονος, φερόμενος ως «αρχηγός». Ο πρώτος ήταν εκείνος που «ενημέρωνε» για τα όσα γίνονταν στη θάλασσα προκειμένου να μην εντοπιστούν οι συνεργοί του. Όσον αφορά τον 36χρονο ήταν εκείνος που είχε «στήσει» την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό από την Λιμενική Αρχή Κω και την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του νησιού θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλοι συνεργοί των συλληφθέντων, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

*photo αρχείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου