Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Κόλαση» στα Εξάρχεια με πόλεμο μολότοφ – Τέσσερις τραυματίες

Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, 35 προσαγωγές, τέσσερα καμμένα οχήματα, ένα σπίτι μισοκαμμένο, χιλιάδες μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα είναι ο μέχρι στιγμής «απολογισμός»

των επεισοδίων που σημειώνονται από το απόγευμα στα Εξάρχεια.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για τα δέκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εκατοντάδες κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς των Εξαρχείων και εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών. Είχαν μάλιστα καταλάβει από νωρίς ταράτσες πολυκατοικιών και είχαν φροντίσει να «ξηλώσουν» πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών για «πολεμοφόδια».
Από τις συγκρούσεις υπάρχουν μέχρι στιγμής τέσσερις τραυματίες. Ο ένας μεταφέρθηκε σε αυτοσχέδιο φορείο εκτός της πλατείας Εξαρχείων και φέρεται να έχει αναπνευστικά προβλήματα. Ένας ακόμη έχει τραυματιστεί στο πόδι, στην οδό Κουντουριώτη.
Επίσης δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ο ένας στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα και ο άλλος στο πόδι και μεταφέρθηκαν στο 401.


«Αίαντας» κατά μολότοφ
Η ΕΛΑΣ επιστράτευσε το ένα από τα δύο τεθωρακισμένα οχήματα «Αίαντες» (αύρες) προκειμένου να διαλύσουν τα οδοφράγματα και τους διαδηλωτές από την Στουρνάρη. Οι κουκουλοφόροι έχουν πλέον περιοριστεί στην πλατεία Εξαρχείων. Συνεχίζονται ωστόσο οι οδομαχίες με τους νεαρούς να έχουν οχυρωθεί ουσιαστικά πίσω από το οδόφραγμα τους, στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και από ταράτσες πολυκατοικιών όπου πετούν πέτρες και μολότοφ εναντίον της αύρας της ΕΛΑΣ που επιχειρεί στο σημείο και πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού. «Επικρατεί κόλαση» λένε αυτόπτες μάρτυρες για τον κλεφτοπόλεμο στα Εξάρχεια.
Από τις μολότοφ έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.
Στις 20:30 ο «Αιάντας» διέλυσε το πρώτο οδόφραγμα των αναρχικών στην οδό Τοσίτσα και απώθησε τους κουκουλοφόρους προς τα στενά των Εξαρχείων με συνεχείς ρίψεις νερού. Ωστόσο, μια μολότοφ που έσκασε κάτω από τον «Αίαντα» προξένησε πυρκαγιά στο πίσω αριστερό ελαστικό του. Πυροσβέστες προσπάθησαν να την σβήσουν με μάνικα που… δεν είχε νερό. Τελικώς κατασβέσθηκε η φωτιά στο θωρακισμένο της αστυνομίας.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου