Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κόμμα για τα Ζώα: Τα σχολεία μας δεν μπορεί να γίνονται ψησταριές κάθε Τσικνοπέμπτη!

Κόμμα για τα Ζώα: Κυρία Κεραμέως, τα σχολεία μας δεν μπορεί να γίνονται ψησταριές κάθε Τσικνοπέμπτη!

Υστερόγραφο στην περσινή επιστολή μας στην Υπουργό Παιδείας για τη μετατροπή των σχολείων μας σε ψησταριές (κάθε) Τσικνοπέμπτη.

Εδώ και πολλά χρόνια, την Τσικνοπέμπτη τα σχολεία μας μετατρέπονται σε ψησταριές. Οι διακηρύξεις περί ανάγκης για υγιεινή διατροφή των παιδιών και οι διατάξεις για τα τρόφιμα που επιτρέπεται να προσφέρονται στα σχολεία μετατρέπονται σε κομφετί και σκορπίζουν στα προαύλια. Τα μαθήματα επίσης.

Τα παιδιά μας, που ζουν αποκομμένα από τη φύση, δεν είναι σε θέση να κάνουν τη σύνδεση ότι αυτό που τρώνε είναι μέρος ενός ζώου, που πριν από λίγο χαιρόταν τη ζωή, τον ήλιο, το χορτάρι, τη μητέρα του. Διδάσκονται ότι ψυχαγωγία και χαρά είναι να τρώνε κομμάτια ζώων, συνοδευόμενα από προτηγανισμένες πατάτες και ζαχαρωμένα αναψυκτικά.

Πού είναι η συμπόνια, η ενσυναίσθηση προς τον αδύναμο, προς αυτόν που δεν έχει φωνή; Μήπως αυτή η νοοτροπία συνδέεται με τις βίαιες συμπεριφορές στα σχολεία, τους εκφοβισμούς, τους τραμπουκισμούς; Το σχολείο μετατρέπεται σε ανταγωνιστική αρένα, όπου ο πιο ισχυρός απαθανατίζει το έγκλημα στο κινητό του. Που είναι η έγνοια για σωστή διατροφή των πιο παχύσαρκων παιδιών στην Ευρώπη; Αντί να στηρίζουμε τις προσπάθειες των -λίγων έστω-γονιών και εκπαιδευτικών που πασχίζουν να διαμορφώσουν υγιεινά διατροφικά πρότυπα στα παιδιά τους, τις σαρώνουμε, στο όνομα του όχλου!

Τα περί συμπόνιας και φιλοζωίας συρρικνώνονται στα ζώα συντροφιάς, με τα οποία ενδέχεται να έχουν επαφή τα παιδιά.

Έτσι προετοιμάζουμε τα παιδιά μας να γίνουν οι πολίτες που θα ζήσουν Κλιματική Κρίση και Κατάρρευση της Βιοποικιλότητας; Κάθε χρόνο, το Κόμμα για τα Ζώα καλεί το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει σε αυτή την κατάσταση. Να αποδείξει πως υπάρχει, πως ενδιαφέρεται, πως ασκεί κάποιου είδους ουσιαστική εποπτεία στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Έχουμε ιδρυθεί ως Κόμμα για τα Ζώα εδώ και τρία χρόνια και βιώνουμε την ίδια πάντοτε αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας. Τα φετινά μισόλογα ακούγονται μάλλον σαν ενθάρρυνση για να συνεχιστεί αυτό το «έθιμο», παρά σαν έκφραση πολιτικής βούλησης για να σταματήσει. Κυρία Κεραμέως, επιτρέπετε ένα αντιπαιδαγωγικό, αντιοικολογικό, εχθροζωικό, ανθυγιεινό «έθιμο» που μετατρέπει τα σχολεία μας σε ψησταριές την Τσικνοπέμπτη. Το Κόμμα για τα Ζώα σας καλεί να βάλετε ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ζητάμε να διδάσκουμε με λόγια και με πράξεις στα παιδιά μας την υγιεινή διατροφή, τη συμπόνια προς τα ζώα, την προστασία του Πλανήτη μας. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου