Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κύκλωμα με κυνομαχίες στη Μακεδονία: Πώς συνελήφθησαν

Σκληρές και ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές που κ νουν οι Αρεοπαγίτες στην απόφασή τους για την τραγική κατάσταση των σκυλιών

που βρέθηκαν να αιμορραγούν από διάφορα μέρη του σώματός τους λόγω των τραυμάτων τα οποία είχαν, μετά από σκληρές κυνομαχίες με pitbull που αποκαλύφθηκε ότι γίνονταν στην Κεντρική Μακεδονία.

Τα σε οικτρή κατάσταση σκυλιά, πληγωμένα από δαγκώματα και νυχιές, αδυνατισμένα βρέθηκαν είτε μέσα στο χώρο της αυτοσχέδιας αρένας την οποία είχαν δημιουργήσει μέσα σε στάβλο αλόγων, είτε μέσα σε κλουβιά που βρέθηκαν στις καρότσες αυτοκινήτων. Πλέον της τραγικής τραυματικής κατάσταση που βρέθηκαν τα περισσότερα σκυλιά, υπήρχαν και άλλα με υποθερμία από τις κακουχίες, την ασιτία και στις συνεχείς σκληρές κυνομαχίες.

Ένα άλλο pitbull βρέθηκε πεταμένο, νεκρό, έξω από το στάβλο και ένα δεύτερο λίγες μέρες μετά την έφοδο της Αστυνομίας στο χώρο που γινόντουσαν οι σκληρές μάχες πάνω στην αρένα, εξέπνευσε μέσα στο κτηνιατρείο που είχε μεταφερθεί για περίθαλψη. Τα σκυλιά ήταν υποσιτιζόμενα για να είναι ελαφριά, ευκίνητα και επιθετικά. Μάλιστα, για να είναι ακόμη περισσότερο επιθετικά, σε άλλα τους έδιναν περιορισμένη τροφή και σε άλλα καθόλου, έτσι ώστε να δημιουργείται στα νηστικά επιθετικότητα και να έχουν καλύτερες επιδόσεις πάνω στην αρένα.

Όπως αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, σε Αστυνομικό Τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας, υπήρξε η πληροφορία ότι γίνονται προγραμματισμένες κυνομαχίες με μεγάλα στοιχήματα σε κτήμα το οποίο βρίσκεται πίσω από γνωστό κέντρο διασκέδασης της περιοχής. Τότε υπήρχε και η καταγγελία ότι στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας γινόταν παράνομη εκτροφή pitbull, με απώτερο σκοπό να συμμετέχουν σε κυνομαχίες.

Όπως περιγράφεται στην δικαστική απόφαση, σε στάβλο αλόγων είχε δημιουργηθεί αυτοσχέδια αρένα και «στηνόντουσαν» κυνομαχίες. Ο χώρος αυτός λειτουργούσε και ως στέκι κυνηγών. Εκεί υπήρχε ξύλινος στίβος μάχης. Στο έδαφος υπήρχε κόκκινη μοκέτα και γύρο γύρο περιμετρικά υπήρχαν ξύλινες τάβλες για να μην πέφτουν από την αρένα τα σκυλιά που μονομαχούσαν.

Έτσι, οργανώθηκε επιχείρηση, ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η μικρή, σχετικά, αστυνομική δύναμη πραγματοποίησε έφοδο και βρέθηκε μπροστά σε 150 περίπου άτομα που συμμετείχαν σε κυνομαχία, είτε ως ιδιοκτήτες σκύλων, είτε ως τζογαδόροι που στοιχημάτιζαν πάνω στις επιδόσεις και την επιβίωση των σκυλιών οι οποίοι έδιναν μάχη επιβίωσης. Εκείνη τη στιγμή της εφόδου ήταν σε εξέλιξη μονομαχία μεταξύ δύο σκύλων, ράτσας pitbull, τα οποία έφεραν τραύματα, ενώ συνολικά βρέθηκαν 7 σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας, τα 6 περισυλλέγησαν και το 7ο βρέθηκε νεκρό… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου