Saturday, 20 April, 2024

Κύμα αντιδράσεων από το αισχρό tweet

«Εγώ κάνω προσευχή και βουντού να καούν και η Εκάλη και το Καστρί γιατί μόνο έτσι θα πέσει αυτή η άχρηστη κυβέρνηση»…

Την ώρα που οικογένειες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους σε απειλούμενες πόλεις, χωριά και οικισμούς χωρίς να γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να επιστρέψουν, η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά (η οποία στο προφίλ της δηλώνει Ελληνίδα δικηγόρος, πρώην σύμβουλος Υπουργού Άμυνας και περήφανη κόρη πιλότου ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού) «κάνει βουντού» να καούν Εκάλη και Πεντέλη για να πέσει η «άχρηστη κυβέρνηση».
Βρήκε τις λέξεις η δικηγόρος για να παρηγορήσει ανθρώπους που τρέχουν να ξεφύγουν από τις φλόγες, εφαρμόζοντας πλήρως την παροιμία που θέλει την «κατσίκα του γείτονα ψόφια» για να μείνει η δική του όρθια και υγιής.
Η κυρία Τομαρά τερμάτισε μια υποβόσκουσα αντίληψη των στρατευμένων του διαδικτύου ότι οι Έλληνες πολίτες και η ταλαιπωρία τους στα πύρινα μέτωπα του καύσωνα είναι το μέσο για να πέσει μια κυβέρνηση και να ανέβει κάποια άλλη. Να καούν σπίτια και ολόκληρα τα Βόρεια Προάστια για να γίνουν εκλογές και να πέσει «αυτή η άχρηστη κυβέρνηση».
Η κυρία δικηγόρος εκπροσώπησε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος στην γείτονα τον Ιούλιο του 2016 αλλά πολύ σύντομα αντικαταστάθηκε από άλλους συναδέλφους της οι οποίοι και χειρίστηκαν την υπόθεση μέχρι τέλους. Η κυρία Σταυρούλα Τομαρά με την ανάρτηση στο twitter που στη συνέχεια κατέβασε δίδαξε απύθμενο μίσος και μακιαβελισμό, κατεβάζοντας το όποιο επίπεδο χαμηλά στον πάτο του πηγαδιού.
Οι δικαιολογίες
Μόλις διαπίστωσε τις δεκάδες αντιδράσεις στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχείρησε να κάνει «damage control» στο όποιο κύρος μπορεί να είχε μέχρι τη στιγμή που δημοσίευσε το αισχρό τουίτ επισημαίνοντας ανάμεσα σε άλλα: «… διευκρινίζω, γιατί παρερμηνεύτηκε το νόημα της ανάρτησής μου. Ήταν μεταφορικό.
Η αναφορά σε Εκάλη και Καστρί αφορούσε τόπους που τυγχάνουν επιλεκτικής αστυνόμευσης, φύλαξης και πυροπροστασίας λόγω πολιτικών επιρροών και όχι λόγω θεσπισμένων κριτηρίων αξιολόγησης/ επικινδυνότητας».
Βεβαίως με αυτά που έγραψε έκανε ακόμα χειρότερο το δηλητήριο που έχυσε σε τέτοιες στιγμές, στοχοποιώντας έναν ολόκληρο δήμο ο οποίος βρίσκεται σε επιφυλακή εδώ και τέσσερις ημέρες με πολλαπλές εστίες στα σύνορά του. Η διχαστική κυρία Τομαρά που ένωσε τους Έλληνες στην καταδίκη του τουίτ της δηλώνει σύμβουλος πρώην υπουργού Άμυνας, αλλά ΦΕΚ με τον διορισμό της στο υπουργείο δεν υπάρχει. Σε όσους αποδοκιμάζουν τις συγκεκριμένες θέσεις που δημοσίευσε απαντάει ότι την στοχοποιούν και της κάνουν επιθέσεις «cyberbullying». Άραγε τι θα έπρεπε να πουν οι κάτοικοι των περιοχών που στοχοποίησε για τους οποίους «προσεύχεται» και κάνει «βουντού» να καρβουνιάσουν τα σπίτια τους;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου