Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Λάρισα: Ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός την φύλαξη στον οικισμό των Ρομά

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Στρατός τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά στο Κουτσόχερο στη Λάρισα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση στην Λάρισα, τόνισε πως αυτό θα συμβεί μόνο εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την καραντίνα και αν δεν αντιληφθούν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού.
«Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό. Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης», εξήγησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και συνέχισε: «Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα. Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν” αλλά και άλλοι που λένε ότι «ο ιός δεν μας πιάνει εμάς» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Η ένταση στη Λάρισα
Υπενθυμίζεται εδώ πως το μεσημέρι της Παρασκευής, 10.04.2020, κάποιοι ζήτησαν το λόγο σε έντονο ύφος από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο το υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα για την απόφαση επιβολής καραντίνας στον οικισμό.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Ρομά Βασίλης Πάντζος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στον οικισμό γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης για τον κίνδυνο. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου