Friday, 19 April, 2024

Λάρισα: Σύγκρουση τρένων. Πληροφορίες για θύματα και δεκάδες τραυματίες

Σφοδρή ήταν η σύγκρουση ανάμεσα στις δυο αμαξοστοιχίες στο ύψος του Ευαγγελισμού Λάρισας, το βράδυ της Τρίτης, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στα Τέμπη, καθώς επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε μετά από σύγκρουση με εμπορικό τρένο λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης (28/02). 

Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται να εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα, και να αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν 7 νεκροί… Δεκάδες τραυματίες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι. Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και 30 ασθενοφόρα. Επιχειρούν πάνω από 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για το συμβάν, στη Λάρισα ο Πλεύρης

Συνεχής είναι η ενημέρωση του πρωθυπουργού σχετικά με τη σύγκρουση τρένων που έλαβε χώρα νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς στο σημείο της σύγκρουσης.

Να σημειωθεί ότι εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ παράλληλα ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός συνεχώς.

Η 1η Στρατιά και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλιας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτοκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περιπτωση τέτοιων ατυχηματων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή, εαν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου