Thursday, 28 March, 2024

Λάρισα: Χειροπέδες σε στέλεχος της ιταλικής Μαφίας – Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα

Λάρισα: Χειροπέδες σε στέλεχος της ιταλικής Μαφίας – Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα
Στέλεχος της ιταλικής Μαφίας εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λάρισα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σε βάρος του 64χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του έπειτα από σχετική πληροφορία. Παρακολούθησαν το σπίτι όπου διέμενε με μία γυναίκα και το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησαν επιχείρηση και τον συνέλαβαν στο Πολυδένδρι.

Είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο της Μεσίνα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Τα ιταλικά Μέσα αναφέρουν πως ο 64χρονος φέρεται ως εξέχον μέλος της Κόζα Νόστρα στη Νότια Ιταλία και ήταν εξαφανισμένος τα τελευταία 10 χρόνια. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται από το 2016 στον κατάλογο επικίνδυνων φυγάδων του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το RaiNews, η σύλληψή του έγινε από την ελληνική αστυνομία έπειτα από κινητοποίηση των καραμπινιέρων της Μεσίνα. Ήταν ο τελευταίος από τους συνεργάτες της Μαφίας που διέφευγε από τη μαφιόζικη οικογένεια της Μπαρτσελόνα. Έχει υποδειχθεί από αρκετούς συνεργάτες της Δικαιοσύνης ως το άτομο που ήταν πολύ κοντά με τον Τζιουζέπε Γκουλότι, ιστορικός αρχηγός της φατρίας της μαφίας, που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή.

Ζούσε υπό διαφορετικό όνομα στον Πύργο-Πολυδένδρι Αγιάς όπου και συνελήφθη και τώρα αναμένεται η έκδοσή του στην Ιταλία.

Θεωρείται οργανικό μέλος της Μαφίας που δραστηριοποιείται στην Μπαρτσελόνα Πότσο ντι Γκότο της Μεσίνα και στο Τυρρηνικό πέλαγος στην επαρχία της Μεσίνα. Μία εγκληματική οργάνωση που συνδέεται ιστορικά με την Κόζα Νόστρα στο Παλέρμο και την Κατάνια και μία από τις πιο αιματηρές και με την καλύτερη στρατιωτική οργάνωση στο μαφιόζικο σκηνικό της επαρχίας Πελοριτάνι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου