Friday, 29 March, 2024

Λάρισα: 35 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομα

Νέα μέτρα επιβλήθηκαν στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας
καθώς εντοπίστηκαν 35 κρούσματα κορωνοϊού, έπειτα από 637 δειγματοληψίες. powered by Rubicon Project Όσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν άμεσα και θα απομονωθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή», ενώ θα συνεχιστεί η εκτεταμένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών τους. Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης αποφασίστηκαν περαιτέρω μέτρα για την περιοχή, η οποία τέθηκε σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης. Από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, για 14 ημέρες, ενώ οι πλανόδιοι μικροπωλητές σε λαϊκές αγορές θα βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία μόνο με δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε 5 ημέρες.

Πιο αναλυτικά, αποφασίστηκε: Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά)…Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου.

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5- 2020 και για 14 ημέρες . Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας. Απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους. Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν 2 διαδοχικά αρνητικά τέστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε 5 ημέρες. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.

Σήμερα οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων. Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Πηγή: www.lifo.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου