Wednesday, 24 April, 2024

Λέσβος: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου Γενική απεργία – Απαντάμε στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης

Πρωτοφανή γεγονότα λαμβάνουν χώρα στα νησιά μας σε καιρό ειρήνης, σε καιρό δημοκρατίας.
Παντελής έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που εδώ και πέντε χρόνια σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καταδικάζουν τη βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών. Καταγγέλλουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των οδών.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίουκαι οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν σε γενική απεργία αύριο Τετάρτη 26/02/2020.
Δημιουργείται συντονιστικό όργανο από τους παρισταμένους των Περιφερειακών Παρατάξεων και τους Δημάρχους.
Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στο νησί μας, ο Σύλλογος μας ανακοινώνει οτι θα συμμετέχει στην αυριανή (26-02) ΑΠΕΡΓΙΑ.
Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Ασπίδα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τα καταστήματα σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου και αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Κυβέρνησης στον τόπο μας και για να δοθεί η δυνατότητα στους συνάδελφους να συμμετέχουν στα μπλόκα στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα.
Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνη
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου αποφάσισε να συμμετάσχει στην Γενική Απεργία που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020. Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστές και καλούμε τις επιχειρήσεις μέλη μας, να συμμετέχουν στην Απεργία.
Επιμελητήριο Λέσβου
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, για το ζήτημα της δημιουργίας νέου κλειστού κέντρου και την αναίτια κρατική αστυνομική βία που εξελίσσεται στον τόπο μας από σήμερα τα ξημερώματα. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.
ΑΔΕΔΥ Λέσβου-(φωτο ΑΠΕ/ΜΠΕ-Στρατής Μπαλάσκας)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου