Thursday, 28 March, 2024

Λαμία: Χαμός έξω από τα Δικαστήρια για την προφυλάκιση δύο Ρομά

Στα Δικαστήρια Λαμίας, εμφανίσθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως, τρία από τα οκτώ μέλη της εγκληματικής ομάδας των Ρομά

που αναζητούνταν για τα «χτυπήματα» σε ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων.
Οι τρεις Ρομά είχαν παρουσιαστεί αυτοβούλως στην Αστυνομία προκειμένου να εξεταστούν για την εμπλοκή τους στην εγκληματική ομάδα, με δύο εξ αυτών να παίρνουν το δρόμο για τη Φυλακή, «παρά τις ελλιπέστατες κατηγορίες», όπως σημείωσαν στο LamiaReport οι συνήγοροι τους Βασίλειος Παπαβασιλόπουλος και Άκης Νούσας.
Ειδικότερα με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, διετάχθη η προσωρινή κράτηση ενός 34χρονου και έναν 23χρονου, που διέμεναν μέχρι πρότινος στην Ανθήλη, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας ακόμη 34χρονος που απολογήθηκε μαζί τους.
Στον τελευταίο, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, συγχρόνως με την υποχρέωση εμφάνισής του κάθε 1η του μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και καταβολής εγγύησης 1.000 ευρώ.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της είδησης της προφυλάκισης των δύο ατόμων, συγγενείς τους ξέσπασαν σε φωνές και επικράτησε ένταση μπροστά από τα Δικαστήρια, που ελέγχθηκε όμως από την ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο.
Σημειώνουμε ότι για την ίδια υπόθεση που αφορά, σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία, τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών, έξι (6) κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, δεκαέξι κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών οχημάτων, έχουν προφυλακιστεί άλλα δύο άτομα, αδέρφια Ρομά ηλικίας 25 και 37 ετών.
Επιπλέον άλλα πέντε άτομα που συνελήφθησαν από τις αρχές και απολογήθηκαν σε αυτή τη φάση, έχοντας περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση, έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα για τους τέσσερις εξ αυτών, την υποχρέωση εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής κατοικίας τους κάθε 1η και 16η του μήνα και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα, και 2.000 ευρώ για τον 5ο που δηλώνει κάτοικος Σοφάδων.
Για τη μεγάλη αυτή υπόθεση, από τις αστυνομικές αρχές αναζητούνται ακόμη τουλάχιστον πέντε άτομα εκ των οποίων ο ένας είναι ο 23χρονος αδερφός των δύο που βρίσκονται ήδη στη φυλακή, και ένας ακόμη 25χρονος που μέχρι πρότινος δήλωνε ως τόπο κατοικίας του την Ανθήλη Λαμίας. Από τα άλλα τρία άτομα, που είναι εκτός Φθιώτιδας, ο ένας είναι ανήλικος.
Πηγή: lamiareport.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου