Thursday, 25 April, 2024

Λιθουανία: Προσγειώθηκε στο Βίλνιους το αεροσκάφος μετά την αεροπειρατεία της Λευκορωσίας

Το αεροσκάφος της Ryanair που αναγκάστηκε νωρίτερα σήμερα να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βίλνιους

σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar που παρακολουθεί τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας.
Νωρίτερα, η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Αντίνα Βαλέαν, τόνισε ότι θα υπάρξουν συνέπειες υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να επαληθεύσουμε όλα τα γεγονότα και τους επιβάτες-δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέχρι την άφιξη στο Βίλνιους. Αυτή η κατάσταση θα έχει συνέπειες».

ΝΑΤΟ: Ζητά “διεθνή έρευνα” για την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ
«Παρακολουθούμε στενά την εξαναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία του αεροπλάνου της Ryanair που πετούσε από την Αθήνα για το Βίλνιους και την καταγγελλόμενη κράτηση του αντιπολιτευόμενου Ρομάν Προτασέβιτς», ανέφερε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.
Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε «σοβαρό και επικίνδυνο συμβάν» την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair στο αεροδρόμιο του Μινσκ, τονίζοντας ότι απαιτείται διεθνής έρευνα για το επεισόδιο αυτό.
«Οι λευκορωσικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του πληρώματος και όλων των επιβατών στο Βίλνιους», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Συμμαχίας.
«Παρακολουθούμε στενά την εξαναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία του αεροπλάνου της Ryanair που πετούσε από την Αθήνα για το Βίλνιους και την καταγγελλόμενη κράτηση του αντιπολιτευόμενου Ρομάν Προτασέβιτς», πρόσθεσε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου