Tuesday, 16 April, 2024

Λινού: Τα μέτρα μπορεί να φέρουν έξαρση κρουσμάτων!

Tην ανησυχία της ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τους εμβολιασμένους μπορεί να φέρουν έξαρση κρουσμάτων

εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι έχει κάποιες ενστάσεις για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και αφορούν αρχικά τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα μέτρα και θα έπρεπε να παρουσιαστούν ως παραίνεση για τους ανεμβολίαστους και στη συνέχεια ως επιβράβευση των εμβολιασμένων. Υπογράμμισε δε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «περαιτέρω κοινωνικός διχασμός» ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Η κυρία Λινού τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην τήρηση των αποστάσεων και στη χρήση της μάσκας.
Η καθηγήτρια αφού παρατήρησε ότι οι περιορισμοί που αφορούν θέματα υγείας δεν μπορεί να είναι θέμα ποινών, εξέφρασε τον φόβο της ότι μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορεί μέσα στις 15 ημέρες που θα επαναξιολογηθούν να έχουμε μια έξαρση κρουσμάτων. «Οι 15 μέρες μπορεί να είναι πολλές και να βρεθούμε προ πολλής μεγάλης έξαρσης τότε» είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, είπε ότι το πιθανότερο είναι να έχουμε και μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά λόγω των σχολείων… Θα φανεί! Αυτοί ήταν που έλεγαν ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν θέμα! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου