Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Λουκέτο και συλλήψεις για τις… τζάμπα ταινίες στο ίντερνετ

Τα υπέρογκα κέρδη της γνωστής ιστοσελίδας gamatotv.com, που παρέχει παράνομα τη θέαση κινηματογραφικών ταινιών τελευταίας κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο με video streaming, αναζητούν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακολουθώντας τη ροή του χρήματος από τράπεζα της Ιρλανδίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των διαχειριστών της, σε Ελλάδα, Αγγλία και Ολλανδία.

Οι αστυνομικοί επιδίδονται σε ένα αδιάκοπο… follow the money (ακολούθα το χρήμα), διαπιστώνοντας το αστρονομικό νούμερο των 930.000 προβολών την ημέρα από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και τους διαφυγόντες φόρους και ΦΠΑ, που φθάνουν τα 230.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά για τους δικαιούχους ανέρχεται σε 465.000.000 ευρώ.

Αξιωματικός της αρμόδιας υπηρεσίας δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να αναζητούμε ισοδύναμα 23 εκατομμυρίων ευρώ για την Παιδεία και κάποιοι να βγάζουν αφορολόγητα εκατομμύρια από διαφημίσεις που προβάλλουν πριν από την παράνομη προβολή των ταινιών».

Οι διαχειριστές της γνωστής ιστοσελίδας, το κλείσιμο της οποίας πριν από 2,5 χρόνια είχε προκαλέσει… διαδήλωση στο Σύνταγμα, υποχρέωναν το χρήστη να δει υποχρεωτικά πριν από την ταινία 2-3 διαφημίσεις του Youtube ή της Google, διάρκειας 1 λεπτού. Ουσιαστικά υπήρχαν 930.000 κλικ ημερησίως σε αυτές τις διαφημίσεις, με τα κέρδη να υπολογίζονται από 100.000 έως 200.000 ημερησίως.

Αναζητούνται άλλοι εννιά

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έπειτα από καταγγελία έναν 32χρονο σε νησί των Δωδεκανήσων, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου για τα ίδια αδικήματα, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 8-9 άτομα ακόμη, ανάμεσα στους οποίους και οι διαχειριστές του προηγούμενου εντοπισμού, που πιθανότατα βρήκαν τρόπο να είναι «αόρατοι» και μετανάστευσαν στην Αγγλία και την Ολλανδία, αξιοποιώντας τα μεγάλα κέρδη τους.

etypos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου