Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών, για την ομάδα 18 έως 30 ετών

Την ελπίδα ότι η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων 18 έως 30 κατά του κορωνοϊού θα ανοίξει μέσα στον Μάιο εξέφρασε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Ράπτη προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες-και ειδικά τους πολίτες που είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60άρηδες-να εμβολιαστούν νωρίς για να μπορούν να βλέπουν τόσο τους οικείους όσο και τους παππούδες τους.
Αναφερόμενη στο εμβόλιο της AstraZeneca, η κ. Ράπη δήλωσε πως είναι απολύτως ασφαλές, επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.
Μάλιστα, έκανε λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια.
«Οι ηλικίες 40-44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ποιες ομάδες έχουν εμβολιαστεί και ποιες εμβολιάζονται
Το Σάββατο 24 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού και στις ηλικίες 50 έως 54 ετών
Στις 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για την ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών.
Στις 27 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού όσοι είναι ηλικίας 30 έως 39 ετών.Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με το σκεύασμα της AstraZeneca
Στις 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού όσοι είναι ηλικίας 40-44.Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με το εμβόλιο της AstraZeneca
1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού όσοι είναι ηλικίας 45-49 για όλα τα εμβόλια.
Από τις 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία 60-64 για όλα τα εμβόλια.
Στις 16 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για πολίτες που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι άλλες ομάδες.
Την Παρασκευή 2 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα, για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού όσοι είναι από 65 έως 69 ετών.
Η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος
Συνολικά από την αρχή της επιχείρησης «Ελευθερία» και μέχρι τις 26 Απριλίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.
Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στον εμβολιασμό μέσω της άυλης συνταγογράφησης ή για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μέσω on-line πλατφόρμας (https://emvolio.gov.gr/).
Ερωτήσεις και απαντήσεις για διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τον Εμβολιασμό του πληθυσμού για την Covid-19 υπάρχουν και επικαιροποιούνται καθημερινά στον σύνδεσμο: https://emvolio.gov.gr/syxnes-erotiseis

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου