Friday, 29 March, 2024

Μάριος Παπαγεωργίου: Ποινική δίωξη σε δύο νέα πρόσωπα

Μάριος Παπαγεωργίου: Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε δύο νέα πρόσωπα.

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Μετά τις συλλήψεις δύο αντρών, 53 και 54 ετών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την περασμένη εβδομάδα την πόρτα των δικαστηρίων πέρασαν σήμερα το πρωί δύο νέα πρόσωπα.

Σύμφωνα με το STAR, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο συνήγορος των δύο κατηγορούμενων, Αλέξης Στεφανάκης είπε ότι τα δύο πρόσωπα δεν πήγαν αυτοβούλως να καταθέσου αλλά κλήθηκαν έχοντας ασκηθεί εναντίον τος ποινική δίωξη.

Είναι χαρακτηριστικό πως αναφέρθηκε στους δύο νέους κατηγορούμενους ως «παιδιά» πράγμα που σημαίνει ότι ίσως είναι σχετικά μικροί σε ηλικία. Επίσης, ανέφερε πως έχουν καταθέσει πολλές φορές ως μάρτυρες.

«Σήμερα έχουμε κληθεί για να πάρουμε προθεσμία. Τα παιδιά διατρανώνουν για πολλοστή φορά την αθωότητά τους. Είναι αμαρτία 10 χρόνια μετά από την υπόθεση αυτή, ενώ έχουν δώσει εξηγήσεις σε κάθε στάδιο ως μάρτυρες να καταλήγουν τώρα κατηγορούμενοι.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη και ήρθε κανονική κλήση. Δεν χρειάστηκε ποτέ να έρθουμε αυτοβούλως, δεν φοβηθήκαμε ποτέ ότι θα βγει κάποιο ένταλμα σύλληψης εναντίον μας. Συνεπώς ακολουθήθηκε επακριβώς η ποινική διαδικασία. Πήραμε προθεσμία, ότι θέλει ο ανακριτής θα μας ρωτήσει και είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλα».

Αναφορικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τα πρόσωπα σημείωσε:

«Τα δύο παιδιά είναι εδώ για το αδίκημα συναυτουργίας για ανθρωποκτονία και αρπαγή, ως κατηγορία αναφέρομαι πάντα. Ξέρετε τα παιδιά αυτά είχαν εξεταστεί πριν 10 χρόνια αναλυτικά. Δεν έχει προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο… Και αφήστε τι λέω εγώ που είμαι συνήγορός τους. Σκεφτείτε ότι και η μάνα με όσα έχει καταθέσει καταλήγουμε στο ότι δεν είναι ένοχοι».

Ο κ. Στεφανάκης σχολίασε σχετικά με τις ανακρίβειες που ίσως κυκλοφορήσουν σχετικά με τα νέα πρόσωπα:

«Θέλω να παρακαλέσω σε ανθρώπινο επίπεδο ότι αυτή η οικογένεια και αυτά τα παιδιά είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένοι από αυτή την υπόθεση. Η μοναδική τους σχέση με τη δικογραφία είναι το επίθετό τους. Είμαι εδώ ως ασπίδα αυτής της οικογένειας. Ό,τι θέλετε μπορείτε να με ρωτήσετε επί της διαδικασίας για θέματα που μπορώ να αναφέρω και να μιλήσω. Είμαι εδώ για να ενημερώσω τους δημοσιογράφους για να μην ανεβαίνουν ανακρίβειες, όπως πρόσφατα άκουσα ότι πήγαν αυτοβούλως και αυθορμήτως…».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου