Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά: Ξεσπά η θεία των διδύμων που πέθαναν. «Στη γωνία υπάρχουν πτώματα…»

Σήμερα, 23/7 είναι η «Μαύρη Επέτειος» των τεσσάρων χρόνων από το Μάτι. Ήταν 23 Ιουλίου του 2018, όταν 102 ψυχές έχασαν τη ζωή τους στη φονική λαίλαπα που έκαψε την Αττική.

Η Μαρίνα Καρύδα, μία κάτοικος της περιοχής που κατάφερε να σωθεί, αναρτά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, τις ιστορίες των ανθρώπων και των οικογενειών που έσβησαν τόσο άδικα… Ανάμεσά τους και οι δίδυμες Σοφία και Βασιλική που πέθαναν με τον παππού και τη γιαγιά τους, όταν κατευθύνονταν προς το εξοχικό τους στη Νέα Μάκρη.

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Μαρίνας Καρύδα:

Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΤΑ 26 ΘΥΜΑΤΑ

Ο παππούς Φίλιππος, η γιαγιά Σοφία και τα δύο 9χρονα κορίτσια, η Σοφία και η Βασιλική κατευθύνονται από την Αθήνα προς το εξοχικό τους σπίτι στη Νέα Μάκρη.

Στις 18.20 στη διασταύρωση της Ραφήνας η αστυνομία έχει κλείσει τη λεωφόρο Μαραθώνος προς τη Νέα Μάκρη και εκτρέπει την κίνηση των αυτοκινήτων προς τη Ραφήνα, αφήνοντάς τους να συνεχίσουν τη διαδρομή από τον παραλιακό δρόμο που περνάει μέσα από το Μάτι.

18.43 η κόρη τους Ελένη επικοινωνεί μαζί τους και πανικόβλητοι την ενημερώνουν πως βρίσκονται μέσα στις φλόγες και δεν υπάρχει κανείς να τους βοηθήσει “δεν υπάρχει κάνεις Ελένη κλείσε γειά.” της είπε η μητέρα της.

Από τις 18.45 το τηλέφωνό τους ήταν πια κλειστό…

Ο Γιάννης αναζητεί με τη γυναίκα του, τους γονείς του και τις δύο κορούλες του και μαθαίνει τις επόμενες ώρες ότι έχουν πεθάνει στη φωτιά δεκάδες άνθρωποι.

Καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εντοπίσει ίχνη τους. Θεωρεί ότι οι γονείς του είναι νεκροί αλλά διατηρεί μία ελπίδα για τα δύο παιδιά, όταν βλέπει ένα βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό που δείχνει τέσσερα μικρά κορίτσια να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Ραφήνας μαζί με άλλους επιζώντες.

Η ομοιότητα των κοριτσιών αυτών με τις κορούλες του του δίνει δύναμη να σταθεί στα πόδια του, να απευθυνθεί στον κόσμο και να ζητήσει βοήθεια. Επιμένει πως τα δύο παιδιά που βγήκαν από το σκάφος είναι τα δικά του. Όσες φορές και να δει το επίμαχο βίντεο, επιμένει πως δεν κάνει λάθος. «Αυτά είναι…»

Καλείται ωστόσο από τους ιατροδικαστές να δώσει δύο φορές δείγμα DNA μαζί με τη σύζυγό του, επειδή μεταξύ των σορών που αποτεφρώθηκαν, υπάρχουν και μικρά παιδιά. Πίστευε πως θα έμενε αχρείαστο το δείγμα μα έπρεπε να δώσει, μαζί με τη γυναίκα του. Ένας από τους επιζώντες που βρισκόταν στο αλιευτικό λέει πώς τα τέσσερα κοριτσάκια που επέβαιναν σε αυτό, φοβισμένα, με κουβέρτες καλυμμένα, είναι συγγενών του, δεν είναι δυστυχώς οι κορούλες του Γιάννη. Ο παππούς Φίλιππος, η γιαγιά Σοφία και τα δύο 9χρονα κορίτσια, η Σοφία και η Βασιλική άφησαν τελευταία τους πνοή αγκαλιασμένοι. Οι γονείς του Γιάννη βρέθηκαν αγκαλιασμένοι απανθρακωμένοι μαζί με τις 9χρονες δίδυμες εγγονούλες τους στο οικόπεδο.

Η εκτροπή των αυτοκινήτων προς τον παραλιακό δρόμο τους οδήγησε να αλληλοεγκλωβιστούν με τα αυτοκίνητα που έφευγαν από το Μάτι και να διαφύγουν όλοι προς το συγκεκριμένο οικόπεδο. Οι δίδυμες 9χρονες Σοφία και Βασιλική, ο παππούς Φίλιππος και η γιαγιά Σοφία δεν είχαν κανένα λόγο να βρίσκονταν σε αυτό το σημείο εκείνη την ημέρα. Θα μπορούσαν να είχαν επιστρέψει ασφαλείς στα σπίτια τους.

4 καταγεγραμμένα θύματα μετρά και η οικογένεια του Γιάννη. Αληθινά θύματα»… 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5640212189344769&set=a.192064150826294&type=3

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου