Saturday, 20 April, 2024

Μάχη της Κρήτης: Πέταξαν πάνω απ’ το Μάλεμε – Εντυπωσιακές εικόνες

Με την καθιερωμένη τελετή στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, κορυφώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, το απόγευμα της Κυριακής.

Η τελετή περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια του μνημείου που έχει τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο, με κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον ΥΠΕΘΑ, Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Αεροσκάφη F16 από την 115 ΠΜ σε σχηματισμό με το ακροβατικό σμήνος RED ARROWS της RAF έκαναν διέλευση πάνω από το σημείο.


Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νικόλαο Καλογερή, τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και ομιλία από τον Δήμαρχο Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη. Παρόντες ήταν οι βουλευτές των Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, Παύλος Πολάκης, Βασίλης Διγαλάκης, Μανούσος Βολουδάκης.

 

Στη συνέχεια αναμενόταν να γίνει ρίψη αλεξιπτωτιστών, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθούσε επίδειξη πτητικών ικανοτήτων με αεροσκάφος F-16, με χειριστή τον Επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή.


O Επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου