Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μέγαρα: 65χρονη αθίγγανη μαχαίρωσε 92χρονη για τη σύνταξη και την άφησαν ελεύθερη!

Κατ’ επανάληψη θύμα μιας 65χρονης, φέρεται να έπεφτε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, 92χρονη στα Μέγαρα.

Η γυναίκα ζει μόνη της, με αποτέλεσμα να θεωρείται «ιδανικός στόχος» από την φερόμενη δράστιδα που έμπαινε σπίτι της και απαιτούσε να της δώσει χρήματα.

Η ηλικιωμένη, το σπίτι της οποίας βρίσκεται στην οδό Πίνδου, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Την τραυμάτισε με μαχαίρι και τράπηκε σε φυγή

Την Παρασκευή 29/7/2022 η 65χρονη Ρομά φέρεται να μπήκε μέσα στο σπίτι της γιαγιάς, με ένα μαχαίρι στα χέρια και άρχισε να την απειλεί για να της δώσει τα χρήματα της σύνταξης της.

Όταν η 92χρονη αρνήθηκε τότε εκείνη δεν δίστασε να την τραυματίσει με το μαχαίρι που κρατούσε, στο δεξί χέρι και τελικά τράπηκε σε φυγή. Πέντε ημέρες αργότερα, στις 3 Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 10.35 η 65χρονη επέστρεψε και πάλι, όμως έγινε αντιληπτή από μία γειτόνισσα της ηλικιωμένης. Όση ώρα έμεινε στο σπίτι φέρεται να απειλούσε την γιαγιά λέγοντας της «θα σου κάνω μεγάλο κακό», με αποτέλεσμα εκείνη να τρομάξει και να της δώσει ένα χαρτονόμισμα που είχε στην τσέπη της.

Η 65χρονη όμως δεν ικανοποιήθηκε καθώς γνώριζε ότι στις αρχές του μήνα λάμβανε τη σύνταξη της και έτσι άρχισε να ψάχνει όλο το σπίτι. Όταν έφτασαν οι Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.-καθώς η γειτόνισσα είχε ενημερώσει την Άμεση Δράση-η 65χρονη είχε τραπεί σε φυγή, αρπάζοντας τουλάχιστον 170 ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει την 65χρονη στα Μέγαρα

Αμέσως ξεκίνησαν τις αναζητήσεις έχοντας την περιγραφή της και τελικά κατάφεραν να την εντοπίσουν σε κοντινή απόσταση, ενώ στην συνέχεια αναγνωρίστηκε τόσο από το θύμα της όσο και από την αυτόπτη μάρτυρα. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, όση ώρα περίμενε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής προκειμένου να της γίνει ο σωματικός έλεγχος από γυναίκα Αστυνομικό, προσπάθησε να κρύψει στο κάθισμα που καθόταν τα χρήματα που είχε αρπάξει.

Η κατάθεση της 92χρονης γυναίκας

«Μένω μόνιμα στα Μέγαρα και αντιμετωπίζω προβλήματα υγείας που κάνουν τη μετακίνηση μου δύσκολη πολύ δύσκολη. Ζω μόνη μου και συχνά κατά το παρελθόν μια γυναίκα Ρομά βλέποντας με ανήμπορη, μπαίνει στο σπίτι μου και με φοβέρες και άλλα τέτοια πράγματα μου ζητάει να της δώσω χρήματα. Πριν μερικές μέρες έφτασε στο σημείο να με απειλήσει και με μαχαίρι προκαλώντας μου μάλιστα και κάποιες αμυχές στο χέρι. Τότε δεν είχε καταφέρει να μου πάρει κάποια χρήματα και σήμερα το πρωί η γυναίκα αυτή μπήκε πάλι μέσα στο σπίτι μου και άρχισε να με φοβερίζει λέγοντας μου ότι θα μου κάνει μεγάλο κακό αν δεν της δώσω χρήματα. Εγώ φοβήθηκα και τις έδωσα ένα χαρτονόμισμα που είχα πάνω μου ενώ αυτή έψαξε και σε κάποια σημεία στο σπίτι που ξέρει από προηγούμενες επιθέσεις της ότι αφήνω χρήματα και πήρε και κάποια άλλα χαρτονομίσματα και έφυγε.

Μετά από λίγο ήρα στο σπίτι Αστυνομικοί και τους είπα τι έγινε. Οι Αστυνομικοί φύγανε και μετά από λίγο ήρθαν και μου έδειξαν τη γυναίκα που είχαν βρει την οποία και αναγνώρισα ως τη γυναίκα που μου είχε κάνει τα ανωτέρω».

Τα λόγια της γειτόνισσας της 92χρονης στα Μέγαρα

«Μένω μόνιμα στα Μέγαρα και δίπλα μου μένει μια ηλικιωμένη γυναίκα ονόματι… για την οποία εγώ γνωρίζω ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει δεχτεί επιθέσεις από κάποια γυναίκα της φυλής Ρομά. Σήμερα το πρωί λοιπόν και ενώ βρισκόμουν σπίτι μου είδα ότι μια γυναίκα Ρομά μπήκε στην οικία της γιαγιάς.

Αμέσως πήρα τηλέφωνο την Αστυνομία και μετά από λίγο ήρθαν τα παιδιά αλλά δεν πρόλαβαν τη γυναίκα μέσα στο σπίτι της γιαγιάς γιατί είχε αποχωρήσει. Ψάξανε όμως τριγύρω και μετά από λίγο κατάφεραν και τη βρήκανε και τη μετέφεραν στην Αστυνομία. Τη γυναίκα αυτή την είδα και εγώ και την αναγνώρισα ανεπιφύλακτα ότι είναι αυτή η οποία μπαίνει στο σπίτι της γιαγιάς και της προκαλεί προβλήματα».

Η κατάθεση του αστυνομικού

«…Περί ώρα 10.25 το κέντρο μας ενημέρωσε ότι υπήρχε μαρτυρία ότι στην ανωτέρω οδό πάλι μια γυναίκα Ρομά έχει μπει σε οικία με σκοπό να διαπράξει έκνομη πράξη. Καταλάβαμε ότι πρέπει να έχει σχέση με τα παραπάνω και τάχιστα μεταβήκαμε στο σημείο και εντοπίσαμε την παθούσα …. Η οποία μας δήλωσε ότι λίγα λεπτά πριν είχε μπει πάλι στο σπίτι της μια γυναίκα Ρομά η οποία με απειλή της αφαίρεσε χρήματα χωρίς να γνωρίζει πόσα ακριβώς. Μας είπε επίσης ότι συχνά η γυναίκα αυτή εκμεταλλεύεται τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και της αφαιρεί χρήματα.

Με τους συναδέλφους μου αρχίσαμε τις αναζητήσεις στη γύρω περιοχή και με βάση τις περιγραφές καταφέραμε να εντοπίσουμε εκεί κοντά μια γυναίκα φυλής Ρομά (…) Ρωτήσαμε τη γυναίκα αυτή αν είχε πάνω της κάποια χρήματα αλλά αυτή αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε. Καταλάβαμε ότι θα πρέπει να γίνει σωματική έρευνα στην ανωτέρω αλλά λόγω του ότι στην ομάδα δεν υπήρχε κάποια γυναίκα Αστυνομικός ώστε να γίνει έρευνα προσαγάγαμε την ανωτέρω γυναίκα στο Αστυνομικό Τμήμα και τη βάλαμε να καθίσει σε κάποια καρέκλα μέχρι να προσέλθει γυναίκα αστυνομικός για την έρευνα. Κατά την προσέλευση της Αστυνομικού και πριν τη παραλάβει για την έρευνα, εντοπίσαμε κάτω από το κάθισμα της στο σημείο που καθόταν η δράστιδα κάποια χρήματα τα οποία πριν καθίσει εκεί η ανωτέρω δεν υπήρχαν και καταλάβαμε ότι τα είχε αφήσει αυτή ελπίζοντας να μη τα δούμε. Τα χρήματα αυτά ήταν συνολικά 170 ευρώ αποτελούμενα από τρία χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ και ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ».

Σε δηλώσεις του στο iefimerida, ο συνήγορος της 65χρονης, Ιωάννης Γλύκας, εξηγεί πως:

«Η έλλειψη περιγραφής της φερόμενης ως δράστιδος κατά την πρώτη προανακριτική κατάθεση της παθούσας και η μη ανεύρεση του ποσού, που φέρεται ότι αφαιρέθηκε στο δεύτερο περιστατικό, στην κατοχή της παθούσας κατά τη διάρκεια της σύλληψης αποτέλεσαν τους λόγους ώστε να κριθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη με περιοριστικούς όρους σε συνδυασμό με το λευκό της ποινικό μητρώο».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου