Thursday, 28 March, 2024

Μέσα Ιανουαρίου ανοίγουν οι πλατφόρμες για ραντεβού εμβολίων

Μετά τις 15 Ιανουαρίου θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τα ραντεβού των εμβολίων τονίζει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς

στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».
Όπως εξηγεί ο κ. Γεωργαντάς η δεύτερη φάση του εμβολιασμού θα ξεκινήσει μετα τις 20 Ιανουαρίου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, που αφορά τους υγειονομικούς. Oι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν μετά τις 15 Ιανουαρίου ενώ και οι ειδοποιήσεις από την άυλη συνταγογράφηση -για όσους είναι εγγεγραμμένοι-θα έρχονται περίπου από τις 15 Ιανουαρίου. Έτσι, «ο γενικός πληθυσμός θα ενημερώνεται για τα ραντεβού των εμβολιασμών μετά τις 15 Ιανουαρίου» είπε ο κ. Γεωργαντάς.
Όταν κάποιος θα έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορεί να κατεβάσει μέσα από το emvolio.gov.gr μία πιστοποίηση ότι εμβολιάστηκε. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό θα είναι για ατομική του χρήση. Απο εκεί και πέρα, αν αυτή η βεβαίωση θα μπορεί χρησιμοποιηθεί και πού, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, τόνισε ο κ. Γεωργαντάς. Η συζήτηση στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και οι αποφάσεις αναμένονται μάλιστα τις επόμενες μέρες, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο ίδιος περιγράφει τη διαδικασία του εμβολιασμού στα κέντρα εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια και επισημαίνει την προσπάθεια που καταβάλλεται να βρεθούν λύσεις όπου παρουσιάζονται δυσκολίες. Εν προκειμένω, από αύριο που ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους οίκους ευγηρίας, θα υπάρχουν κινητές μονάδες για να εμβολιαστούν οι φιλοξενούμενοι στις δομές αυτές. Ανάλογη πρόβλεψη θα υπάρχει και για όσους έχουν κινητικά προβλήματα.
Σημειώνεται ότι όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να αλλάξουν μία φορά την πρώτη ημερομηνία του εμβολιασμού. Επίσης θα μπορούν να αλλάξουν το κέντρο εμβολιασμού αν έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας. Όσο για τη δεύτερη ημερομηνία, «θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους», τονίζει ο κ. Γεωργαντάς, «αλλιώς δημιουργείται ζήτημα στην ίδια την πράξη του εμβολιασμού».
Όσοι ενημερώνονται για την ημερομηνία εμβολιασμού μέσω άυλης συνταγογράφησης, θα μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία εμβολιασμού σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου