Thursday, 28 March, 2024

Μέτρα για τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας και την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Χάρτες με… 2 ζώνες αποκλεισμού, αποτροπή υπαίθριου παζαριού και προσέλευσης πολιτών στον περίβολο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας

περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, με το βλέμμα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στη θλιβερή επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ηχητικά σήματα περιπολικών, έλεγχοι πεζών και… μικροπωλητών, προσαγωγές, ακόμη και συλλήψεις, αποτελούν τα τέσσερα στάδια κλιμάκωσης των αστυνομικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.
Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας είναι το στοιχείο πως επόπτης εξέλιξης των μέτρων θα είναι… υποστράτηγος. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αρκετές μέρες τώρα έχουν έρθει σε επαφές με μητροπολίτες και ιερείς περιοχών που τις επόμενες ημέρες γιορτάζουν οι πολιούχοι των πόλεών τους, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί ότι οι Λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών με το απαιτούμενο προσωπικό και θα παραμείνουν κλειστές και μετά το πέρας τους. Οι συναντήσεις επεκτάθηκαν, όσον αφορά την περίπτωση της Αγίας Βαρβάρας, με τον δήμαρχο αλλά και με τοπικές οργανώσεις Ρομά, που διαβιούν στη συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας τη δέσμευση πως θα τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα.
Δεν θα επιτραπούν συγκεντρώσεις-συναθροίσεις σε κανένα σημείο της Αθήνας, ενώ δεν θα υπάρξει αντίστοιχη… ανοχή με αυτή που επιδείχθηκε στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η έκδοση διαταγής από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, με την οποία θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις για λόγους δημόσιας υγείας.
Για τη θλιβερή επέτειο έχουν γίνει κάποια καλέσματα από δικηγόρους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλους, ώστε να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την επισήμανση τήρησης των μέτρων προστασίας (μάσκες και κρατώντας αποστάσεις), στον τόπο της δολοφονίας του, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα. Μαθητές έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση στα Προπύλαια το πρωί της Κυριακής και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου το απόγευμα στο ίδιο σημείο.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν θα επιτραπεί καμία συγκέντρωση σε κανένα από τα δύο σημεία.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου