Thursday, 28 March, 2024

Μήλος: Βυθίστηκε θαλαμηγός με 17 επιβαίνοντες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στο λιμενικό καθώς βυθίστηκε σκάφος με 17 επιβαίνοντες στα ανοιχτά της Μήλου.

Πρόκειται για μία θαλαμηγό 17 μέτρων με σημαία Μεγάλης Βρετανίας και βυθίστηκε 5 μίλια δυτικά της Φαλκονέρας, 16 μίλια βορειοδυτικά της Μήλου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό. Ηδη το SEA JET 2 έχει φτάσει στο σημείο που βυθίστηκε η θαλαμηγός και πραγματοποιεί περισυλλογή ατόμων από τη θάλασσα. Επιβαίνοντες της θαλαμηγού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκονται στη θάλασσα, ενώ στο σημείο σπεύδουν τρία πλωτά του Λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο Δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικέλης, ανέφερε στον ΣΚΑΙ πως «προσεγγίζουμε για να πάρουμε τους ανθρώπους», σημειώνοντας πως δεν είναι ακόμα γνωστό αν πρόκειται για αλλοδαπούς ή Έλληνες επιβαίνοντες.

Όσο για τους ανέμους που πνέουν στο σημείο, αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 4 με 5 μποφόρ, ο κ. Μικέλης τόνισε πως «αυτό το σημείο βγάζει πιο πολλά και φυσάει αρκετά, γύρω στα 7 μποφόρ. Είναι δύσκολο το σημείο». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «είναι μπροστά από το σημείο που έγινε το ναυάγιο του 1966 με το Ηράκλειο, αν δεν κάνω λάθος». Επίσης, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, «θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα διασωθούν όλοι», τονίζοντας πως οι επιβαίνοντες του σκάφους εξέπεμψαν σήμα και ζήτησαν βοήθεια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου