Thursday, 28 March, 2024

Μήνυμα από το 112: Εκκενώνεται η Γκάτζια στην Επίδαυρο – Σε εξέλιξη φωτιά στη Χαλκίδα

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση της περιοχής Γκάτζιας Επιδαύρου λόγω

δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.
Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».
Όσον αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις, μάχη με τις φλόγες δίνουν 37 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.
Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.
Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 15:20 την Κυριακή πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθροβούνι Χαλκίδας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 51 πυροσβέστες με 22 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα υπάρχει συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.
«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση. Ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου