Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυση Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, Μέλους Διοίκησης και Γραμματέα Τύπου ΓΣΕΕ

Σήμερα επισκέφτηκα τα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και κατέθεσα έγκληση (μήνυση) για συκοφαντική δυσφήμηση 

και εξύβριση σε βάρος ηγετικού στελέχους παράταξης της ΓΣΕΕ.
Ο εγκαλούμενος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και σε κάθε ευκαιρία, τόσο ο ίδιος ατομικά όσο και ως ηγετικό στέλεχος συνδικαλιστικής παράταξης, απευθύνεται σε εμένα, αλλά και ενώπιον τρίτων για εμένα, έχοντας μοναδικό σκοπό να με εξυβρίσει, να με συκοφαντήσει και να θίξει την προσωπική μου τιμή και υπόληψη. Οι αναφορές αυτές στο πρόσωπό μου, επαναλαμβανόμενες εδώ και πολύ καιρό, με ενοχλούσαν σοβαρά και δημιουργούσαν συχνά αρνητικό κλίμα σε βάρος μου, ωστόσο επέλεγα να ασχοληθώ μόνο με τα καθήκοντά μου και το συνδικαλιστικό μου έργο, το οποίο εκπονώ με ευσυνειδησία, πίστη και επιμέλεια, χωρίς να αναλώνομαι σε απαντήσεις και αντεγκλήσεις με τον ίδιο.

Ωστόσο, και παρά την προσπάθειά μου να μην δώσω συνέχεια στα ψεύδη και τις ύβρεις του, η συκοφαντική δράση του εγκαλουμένου δεν σταμάτησε, αλλά αντίθετα επιτάθηκε. Παρά δε τις πολλές προειδοποιήσεις, προφορικές και έγγραφες, που του έχω απευθύνει, ζητώντας του να σταματήσει αυτή την προσβλητική για την προσωπικότητά μου τακτική, ο ίδιος συνέχιζε και συνεχίζει να με συκοφαντεί σε κάθε έκφανση του ιδιωτικού και δημόσιου λόγου του. Από τις κατάπτυστες, ψευδείς και κατασυκοφαντικές επιστολές που κατά καιρούς έχει συντάξει και συνυπογράψει, αλλά και των δηλώσεών του, που εναντίον μου έχει εξαπολύσει, έχει προσβληθεί ανεπανόρθωτα η προσωπικότητά μου, ενώ η ηθική βλάβη που μου έχει προξενήσει είναι εκτεταμένη και βαρύτατη.
Για συγκεκριμένες μάλιστα έγγραφες δηλώσεις του, οι οποίες εμπεριείχαν συκοφαντικούς εις βάρος μου ισχυρισμούς, προσφάτως άσκησα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αγωγή μου κατά του εγκαλούμενου και άλλων εννέα (9) προσώπων, για την οποία εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης.
O εγκαλούμενος σε κάθε ευκαιρία λόγου που του δίνεται εξακολουθεί και κάνει συκοφαντικές, εξυβριστικές και ψευδείς αναφορές στο πρόσωπό μου, ακόμη και αν το θέμα της συζήτησης δεν αφορά εμένα, αποδεικνύοντας περίτρανα την εμμονική τακτική προσβολών και κατασυκοφάντησης που ακολουθεί εναντίον μου και εναντίον της συνδικαλιστικής μου πορείας.
Κάθε συκοφαντία, κάθε ύβρη, κάθε χυδαιότητα, κάθε εμετικό σχόλιο, επιβαρύνει περισσότερο τη θέση ορισμένων.
Η πολιτική κριτική δεν χτίζεται με ψέματα και τα ψέματα δεν προάγουν τη δημοκρατία στο κίνημά μας.
Και είναι ψεύδος και συκοφαντία αυτό που ειπώθηκε στις 27.1.2021 στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και εν συνέχεια διακινήθηκε με ανακοίνωση σε πλήθος ΜΜΕ και εργαζομένων, ότι τάχα ο αντιπρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με τα εξόχως χυδαία και σεξιστικά σχόλια στα social media είναι δήθεν φίλος μου. Έναν συνδικαλιστή που πρώτος έσπευσα δημόσια να καταδικάσω ως δημοκράτης άνθρωπος και άμεσα συντόνισα την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, όχι μόνο δεν είμαι φίλος αλλά δεν θυμάμαι να έχω συναντηθεί και ποτέ μαζί του.
Με την συμπεριφορά του ο εγκαλούμενος πέφτει σε ανεξέλεγκτο ντελίριο και παρεκτρέπεται επικίνδυνα εναντίον μου, γνωρίζοντας την αναλήθεια των όσων δηλώνει, με μοναδικό στόχο να με εμφανίσει ψευδώς ως υποστηρικτή μιας σεξιστικής και αήθους συμπεριφορά, να με δυσφημίσει για άλλη μία φορά, βρίσκοντας «ευκαιρία» και εκμεταλλευόμενος την τρέχουσα συγκυρία ραγδαίων αποκαλύψεων σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας σε διάφορους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής, τοποθετώντας με στο ηθικά μη αποδεκτό στρατόπεδο. Αυτό μάλιστα το κάνει, παρότι γνωρίζει την αναλήθεια των όσων μου προσάπτει.
Αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα της χυδαίας επίθεσής του σε βάρος μου, αλλά εφεξής ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη συκοφαντία θα μείνει αναπάντητη.
Η εμπιστοσύνη μου στην Ελληνική Δικαιοσύνη είναι δεδομένη, το ίδιο και η εκτίμηση που μου αποδίδεται από τους εργαζόμενους και την κοινωνία σύμφωνα με την ηθική και νομική συμπεριφορά μου, την κοινωνική μου αξία, την υπόληψη, την επαγγελματική μου καταξίωση και την μακροχρόνια τοις πάσι αναγνωρισμένη συνδικαλιστική μου δράση, καθώς και την ηθική μου υπόσταση.
Αθήνα, 1.2.2021
Δημήτρης Καραγεωργόπουλος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου