Thursday, 28 March, 2024

Μήνυση Κούγια σε Χατζηνικολάου για την… ψήφο των Ρομά!

Μήνυση σκοπεύει να καταθέσει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας κατά του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου μετά την έντονη φραστική διαμάχη

που είχαν την ημέρα των εκλογών.
Ανακοίνωση σχετικά με την αντιπαράθεση που είχε με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου την ημέρα των εκλογών εξέδωσε το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.
Υπενθυμίζεται πως οι δύο άνδρες είχαν λογομαχήσει ενώ βρίσκονταν στον αέρα την ημέρα των εθνικών εκλογών και ενώ ανέλυαν τα exit poll.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε αντιδράσει έντονα όταν ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι «η ψήφος των Ρομά, των φυλακισμένων και των ατόμων με ιδιαιτερότητες, δεν έχει την ίδια βαρύτητα» με την ψήφο των υπόλοιπων Ελλήνων.
Μάλιστα, χαρακτήρισε τη δήλωσή του «φασιστική» με τον δικηγόρο να εκφράζει την οργή του για τους χαρακτηρισμούς.


Τώρα ο κ. Κούγιας με ανακοίνωση από το γραφείο του επανέρχεται και ξεκαθαρίζει πως σκοπεύει να καταθέσει μήνυση για το περιστατικό.
«Μετά την ακραίως αήθη, αδικαιολόγητη, ανάγωγη και παράνομη επίθεση, την οποία εδέχθη ο επικεφαλής του γραφείου μας, Αλέξης Κούγιας, το δικηγορικό μας γραφείο ζήτησε σήμερα μέσω του ΕΣΡ αντίγραφο της εκπομπής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ANT1, με σκοπό την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών τόσο εις βάρος του Νίκου Χατζηνικολάου, όσο και εις βάρος όλων όσων με κραυγές ουσιαστικά περιέγραψαν τον επικεφαλής του γραφείου μας ως δήθεν φασίστα, προσπαθώντας με προκλητικά ουρλιαχτά δήθεν αγανακτήσεως και χειρονομίες χτυπημάτων στα τραπέζια», σημειώνει και προσθέτει.
«Αλλά κυρίως με κλείσιμο του μικροφώνου του, να τον αποτρέψουν στο πλαίσιο της ελευθερίας του εκφράζεσθαι και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας να αναπτύξει την άποψή του περί της αλλοιώσεως της αισθητικής «εικόνας» ενός κόμματος της Αριστεράς, (στην οποία διαχρονικά ανήκει και ο επικεφαλής του γραφείου μας όταν από εφηβικής ηλικίας ζούσε στην Πετρούπολη), όταν ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσεως που απαρτίζεται από Ρομά που ούτε τους αγώνες τις Αριστεράς γνωρίζουν, ούτε αισθητική ζωή αριστερών έχουν (εκατοντάδες των οποίων έχει υπερασπιστεί ο κ. Κούγιας στην σαραντακονταετή και πλέον ενασχόλησή του με τη δικηγορία), πολίτες με ακραίες ιδιαιτερότητες, όπως υποψήφιοι, οι οποίοι τη μία μέρα έχουν αντρικά ονόματα και την επομένη γυναικεία, ταλαιπωρημένοι των φυλακών (τους οποίους επίσης έχει υπερασπιστεί ο κ. Κούγιας σε χιλιάδες υποθέσεις μέχρι σήμερα) και άνθρωποι με προέλευση από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως αφρικανικές, ασιατικές, Παλαιά Σοβιετική Ένωση, στους οποίους έχουν δοθεί πολλές φορές ελληνικά διαβατήρια, χωρίς να μιλούν καν την ελληνική γλώσσα και χωρίς να γνωρίζουν έστω και ελάχιστα για τους αγώνες της Αριστεράς και για την ένδοξη ιστορία της χώρας μας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ακόμη ξεκαθαρίζει πως τα χρήματα της αποζημίωσης που θα ζητήσει από τον κ. Χατζηνικολάου θα τα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ίδιος ως δικηγόρος αρνήθηκε να να υπερασπιστεί κατηγορούμενους στη δίκη που διεξάγεται για σημαντικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής».
«Αρνήθηκε να υπερασπιστεί τους δολοφόνους του Πακιστανού στα Πετράλωνα, οι συγγενείς των οποίων μας επισκέφτηκαν στο γραφείο, δεν έχει υπερασπιστεί ποτέ κανέναν φασίστα σε καμία δίκη φασιστών σε οιοδήποτε μέρος της Ελλάδος», προσθέτει.
Χαρακτηρίζει δε σε αιχμηρό τόνο τον δημοσιογράφο «λαϊκό αγωνιστή» και προσθέτει πως «όλοι γνωρίζουν ποιά κομματική προέλευση είχε από εφηβικής ηλικίας»
«Δεν κάλεσε στο τηλεοπτικό του πάνελ κανένα Ρομά, ούτε κανένα με ιδιαιτερότητες, ούτε κανένα φυλακισμένο, ούτε κανέναν αλλοδαπό, ο οποίος κατέχει ελληνικό διαβατήριο, για να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά κάλεσε το “φασίστα” κ. Κούγια», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.
Παράλληλα, κάνει γνωστό πως θα καταγγείλει στην ΕΣΗΕΑ τον κ. Χατζηνικολαόυ.
«Ο μόνος λόγος, για τον οποίο θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε και να αποδεχθούμε μια ειλικρινή συγνώμη όλοι εμείς οι συνεργάτες από 20 έως 40 και πλέον χρόνια του κ. Κούγια, είναι η παρουσία στο studio των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά και κ. Κατρούγκαλου και τα τεράστια οικονομικά του προβλήματα….», καταλήγει.
sputniknews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου