Saturday, 20 April, 2024

«Μίλησε» ο νεκρός Κωστής!

Με την ανατριχιαστική κατάθεση του κυνηγού που βρήκε το πτώμα του 23χρονου Κωστή Πολύζου μισοφαγωμένο από τα αγρίμια συνεχίστηκε

χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας η δίκη της 52χρονης μητέρας και του 45χρονου πατριού του άτυχου νεαρού που καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του, τον Φεβρουάριο του 2011 στην Κοζάνη.
Συγκλονιστική ήταν η αποκάλυψη του μάρτυρα ότι πήρε την απόφαση να ενημερώσει την Αστυνομία, όταν είδε στον ύπνο του τον άτυχο Κωστή! Όπως είπε, στις 11 το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου πέρασε με τα σκυλιά του από το σημείο όπου ήταν θαμμένος ο 23χρονος. Η έντονη οσμή τον έκανε να σταματήσει, προχώρησε και ήρθε αντιμέτωπος με ένα θέαμα που τον έκανε παγώσει: σε βάθος περίπου ενός μέτρου μέσα από το χώμα, εξείχε η κατακρεουργημένη σορός ενός άνδρα χωρίς παπούτσια, ο οποίος δεν είχε θαφτεί καλά!
Ο κυνηγός επέστρεψε ταραγμένος στο σπίτι του, χωρίς να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ήταν, μάλιστα, σε τέτοια σύγχυση, ώστε δεν συνδύασε τις έρευνες που ήταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του Κωστή με το πτώμα που είχε βρει. Όταν αποκοιμήθηκε, όμως, είδε «ολοζώντανο» στο όνειρό του τον αγνοούμενο 23χρονο, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να μιλήσει. «Υπέδειξα στην Αστυνομία το σημείο και βρήκαν το παιδί. Το βράδυ τον ξαναείδα στον ύπνο μου να μου χαμογελά και ηρέμησα!» ανέφερε ο μάρτυρας.
Σημαντικά ήταν και όσα κατέθεσαν οι τέσσερις αστυνομικοί που ερευνούσαν την εξαφάνιση του Κωστή Πολύζου. Όπως ανέφεραν, η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου έδειχναν να μην τους απασχολεί ιδιαίτερα αν θα βρεθεί.
Μάλιστα, στάθηκαν στο γεγονός ότι η 52χρονη «Μήδεια» δήλωσε την εξαφάνιση του γιου της 36 ώρες μετά και ότι ο 45χρονος σύζυγός της, που συμμετείχε στις έρευνες, δεν ανέφερε ότι του ανήκε το χωράφι της φρίκης, που έγινε ο πρόχειρος τάφος του πρόγονού του. Αντίθετα, υποδείκνυε συνεχώς σημεία που βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο όπου ήταν θαμμένος ο αδικοχαμένος νεαρός, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το κτήμα του.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε και ο 21χρονος ετεροθαλής αδελφός του Κωστή, ο οποίος ανέφερε ότι τη μοιραία νύχτα άκουσε ένα αυτοκίνητο και τον 23χρονο να μιλάει με κάποιον και, στη συνέχεια, να βγαίνει από το σπίτι. Έκτοτε, όπως είπε, δεν ξανάδε τον αδελφό του με τον οποίο διατηρούσε άριστες σχέσεις. Τόνισε, τέλος, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να καλύψει ποτέ κανέναν αν γνώριζε κάτι.
«Από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για τους κατηγορουμένους διότι, όπως έχει αναφερθεί στην πρωτόδικη απόφαση, εγγυητής των δανείων ήταν ο πατριός, ενώ έχουν αποδεχθεί επίσης και την κληρονομιά μαζί με τα χρέη. Συνεπώς, δεν υπήρχε κανένα όφελος οικονομικής φύσης σε σχέση με αυτά τα δάνεια για τους κατηγορουμένους» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος των κατηγορουμένων Απόστολος Λύτρας, μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας που θα συνεχιστεί στις 25 Φεβρουαρίου.
Από τη Μαρία Μεϊμάρη – espressonews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου