Saturday, 20 April, 2024

Μαρουσάκης: Σε δύο φάσεις η κακοκαιρία «Μπάλλος», υπό βροχή όλη η Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει ξεκινήσει από τα δυτικά τμήματα. Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη που προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα.
Ξεκίνησε ήδη από τα δυτικά η νέα κακοκαιρία «Μπάλλος» που θα επηρεάσει τη χώρα μας το επόμενο 48ωρο. Στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά βρέχει έντονα από νωρίς το πρωί, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να σημειώνει ότι καθώς πηγαίνουμε προς το μεσημέρι-απόγευμα τα φαινόμενα αυτά θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά και θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας. Μάλιστα, όσο η κακοκαιρία θα μετακινείται θα έχουμε και τοπικά έντονα φαινόμενα με καταιγίδες ικανές να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα. «Θέλει προσοχή, θα πέφτει πολύ νερό σε σύντομο χρονικό διάστημα και άρα τα φαινόμενα μπορεί να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα» υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος του Open. Και στην Αττική προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους και μόνο τα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματά του Αιγαίου θα έχουν βροχές μικρής έντασης.
Τα παραπάνω αποτελούν την πρώτη φάση της κακοκαιρίας Μπάλλος για σήμερα Πέμπτη καθώς αύριο Παρασκευή αναμένεται ένα δεύτερο κύμα. «Αύριο περιμένουμε ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα βαθύνει αρκετά στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου και δεν αποκλείεται να αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και να προσεγγίσει την ένταση ενός μεσογειακού κυκλώνα» λέει ο κ. Μαρουσάκης και προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πάλι στο σύνολο της χώρας. Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για περιοχές του Ιονίου, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Βοιωτία, την Αττική, την Χαλκιδική και τις Σποράδες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου