Saturday, 20 April, 2024

Ματσάκης: «Υπάρχει φάρμακο για τον κορωνοϊό – Γιατί δεν το χρησιμοποιούν»;

«Εδώ και αρκετό καιρό έχει αναπτυχθεί…»

Ντόρο έχει προκαλέσει με άλλη μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εν ολίγοις διερωτάται ποιος είναι ο λόγος που δεν χρησιμοποιούμε το φάρμακο για τον κορωνοϊό, αφού σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, «υπάρχει φάρμακο για τον κορωνοϊό».
Αυτούσια η ανάρτησή του:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ;
Εδώ και αρκετό καιρό έχει αναπτυχθεί το ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ
κατά του κορονοιου. Το φάρμακο αυτό έχει πάρει έγκριση για χρήση σε ασθενείς,
έχει δοκιμαστεί και φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματικό στα αρχικά στάδια της νόσου, αποτρέποντας την επιδείνωση και την εισαγωγή στο νοσοκομείο.
Είναι το φάρμακο που φαίνεται να δόθηκε στον κ. Τραμπ στην Αμερική.
Ειναι προς το παρόν αρκετά ακριβό, ΑΛΛΑ σώζει ζωές και ελαττώνει τις εισαγωγές
στα βεβαρημένα νοσοκομεία μας. Στην ουσία είναι πιο οικονομικό.
ΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ
ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.
Είμαι της γνώμης ότι, για τώρα η χρήση του φαρμάκου αυτού θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Και όχι ο εμβολιασμός που έτσι και αλλιώς δεν θα βοηθήσει γιατί είναι ήδη αργά όσον αφορά την έξαρση του φετινού Χειμώνα.
Εν συνεχεία μάλιστα επανήλθε με νέα ανάρτηση περί του θέματος, επεξηγώντας τι ακριβώς είναι το εν λόγω φάρμακο, ενώ δεν παρέλειψε να θέσει και τις ανάλογες ερωτήσεις στο υπουργείο Υγείας.
Η ανάρτηση
ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ
Σε προηγούμενη ανάρτηση μου έγραψα για το ανωτέρω φάρμακο, το οποίο έχει φανεί να είναι αποτελεσματικό κατά του κορονοιου.
Η χρήση του φαρμάκου αυτού γίνεται στα αρχικά στάδια της νόσου και μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωση της ασθένειας και την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Δηλαδή βοηθά να ελαττωθεί η επιβάρυνση των νοσηλευτηρίων μας.
Το φάρμακο αυτό δίδεται ενδοφλέβια, όταν θα πρέπει να γίνουν διευθετήσεις αυτό να γίνεται από τους προσωπικούς γιατρούς στο σπίτι του ασθενούς.
Το φάρμακο αυτό στοιχίζει περίπου €1200. Το κόστος αυτό είναι ελάχιστο, αν ληφθεί υπόψιν ότι μπορεί να σώσει ζωές και ότι αποτρέπει την πολύ δαπανηρή εισαγωγή στο νοσοκομείο και πιθανώς στην Εντατική.
Σημειώνω ότι η χρήση του φαρμάκου αυτού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μπορεί να καταστήσει τον γενικό εμβολιασμό του πληθυσμού αχρείαστο. Και συνεπώς να υπερβεί τα μεγάλα προβλήματα και το τεράστιο κόστος του εμβολιασμού.
Το φάρμακο έχει πάρει έγκριση από κάποιες χώρες π.χ. Αμερική. Αντιλαμβάνομαι ότι η Ελλάδα, προβαίνει σε διευθετήσεις για την εισαγωγή και χρήση του φαρμάκου αυτού και σε Έλληνες ασθενείς.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου τι κάνει σχετικά με το φάρμακο αυτό;
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση τι κάνει;
Γιατί τα ΜΜΕ αγνοούν εντελώς και δεν ασχολούνται με αυτό το φάρμακο αυτό;
Αρχές τις χρονιάς οι εμβολιασμοί
Ωστόσο, όσον αφορά το εμβόλιο σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής»:
Τις πρώτες μέρες της νέα χρονιάς θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στην Κύπρο προς αντιμετώπιση της COVID-19. Αρχικά δεν θα υπάρχει επιλογή ως προς το εμβόλιο, καθώς τα δύο πρώτα που θα αφιχθούν θα είναι της Pfizer (και BioNTech) και Moderna, αφού ολοκληρωθεί η αδειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Η πρώτη παρτίδα θα αφορά 48.995 δόσεις. Σημειώνεται ότι τα εμβόλια δεν δοκιμάστηκαν σε παιδιά πράγμα που καθιστά απαγορευτικό τον εμβολιασμό τους. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, όμως εκτιμάται ότι το ενδιαφέρον θα είναι αυξημένο, όπως λέει στην «Καθημερινή» η επικεφαλής των Ιατρικών Υπηρεσιών Όλγα Καλακούτα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου