Friday, 26 April, 2024

Μείωση ύλης και πανελλαδικές Ιούνιο ή Ιούλιο μελετά το υπουργείο

Μείωση ύλης και πανελλαδικές Ιούνιο ή Ιούλιο μελετά το υπουργείο
Μείωση της εξεταστέως ύλης και πανελλαδικές κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία (Ιούνιο ή Ιούλιο) «βλέπει» το υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους αγχωμένους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα λάβει όλα τα μέτρα, που μπορεί να χρειαστούν ώστε οι πανελλαδικές να μην πάρουν «μετάθεση» για τον Σεπτέμβριο.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα το υπουργείο Παιδείας έχει βάσιμες ελπίδες ότι θα τα καταφέρει να μη διεξαχθούν οι εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, εκτός εάν οι ειδικοί αρνηθούν κατηγορηματικά την ύπαρξη των υποψηφίων μέσα στην ίδια τάξη.

Και σήμερα η αρμόδια υπουργός κ. Κεραμέως, επανέλαβε ότι η χρονιά δεν θα χαθεί και οι πανελλαδικές θα γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία, σημειώνοντας πως ο ακριβής χρόνος (Ιούνιος ή Ιούλιος) θα εξαρτηθεί την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων κατόπιν εισήγησης των ειδικών και του ΕΟΔΥ.

«Η προσπάθεια μας είναι να μην γίνουν Σεπτέμβριο» είπε, διευκρινίζοντας πως το σενάριο αυτό θα εφαρμοσθεί σε περίπτωση που οι ειδικοί απαγορεύσουν να βρίσκονται όλοι οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα μέσα στο καλοκαίρι. Είτε ανοίξουν τον Απρίλιο, είτε ανοίξουν το Μάιο είτε αργότερα – ανάλογα με τις εισηγήσεις του ΕΟΔΥ- «θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του σχολικού έτους, προκειμένου οι πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο», τονίζοντας ότι η ύλη στην οποία θα έχουν εξεταστεί οι μαθητές θα είναι αυτή που έχουν διδαχθεί οι μαθητές μέσα στη φυσική τάξη.

Πηγή: Έθνος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου