Tuesday, 23 April, 2024

Μεθυσμένοι έκλεψαν βάρκα και τους έψαχνε ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας!

Στο «φως» δόθηκε το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των δύο αγνοουμένων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σημειώνεται πως οι δύο αγνοούμενοι είχαν πάρει τη συγκεκριμένη λέμβο χωρίς άδεια του ιδιοκτήτη της ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης.

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου για αγνοούμενη λέμβο με επιβαίνοντες έναν 23χρονο ημεδαπό και έναν 23χρονο αλλοδαπό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ανάληψης Ηρακλείου και ν. Δία.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρωινές ώρες σήμερα, η λέμβος εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητη, βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ηρακλείου, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, από όπου διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για ιατρικό έλεγχο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού κατά των υπαιτίων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου