Thursday, 25 April, 2024

Μετατρέπουν τη Σάμο σε αποθήκη ψυχών – Ετοιμάζεται κοινωνική αναταραχή

Άφαντος ο Βουλευτής Σάμου…

“Εγώ θα τηρήσω τα συμφωνηθέντα”…αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου
“Ρωτήστε την Κυβερνητική Εκπρόσωπο” λέει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου!
Τέσσερις βάρκες πριν από λίγο στο Αγαθονήσι και αναμένονται περίπου 200 άτομα αύριο από Τουρκία! Ιδιαίτερα θερμή είναι η σημερινή νύχτα για το νησί μας, αφού τις τελευταίες δυο (2) ώρες υπάρχει πυρετός διαβουλεύσεων εκ μέρους της κυβέρνησης και υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να δοθεί ως “προσωρινή” λύση αυτό που φοβόντουσαν εδώ και πολλούς μήνες οι Σαμιώτες, αλλά και οι κάτοικοι του Αιγαίου!
Τη μόνιμη διαμονή των προσφύγων στα νησιά μας!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, απόλυτα διασταυρωμένες και από κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες ώρες υπουργικά και υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης, έχουν δώσει εντολή να περιοριστεί η ταυτοποίηση των προσφύγων που φτάνουν στο νησί μας, ώστε να εγκλωβιστούν στα νησιά μας και να καταλαγιάσει αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και την έχει μετατρέψει σε απέραντο Hotspot! Ήδη σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και τα στελέχη που βρίσκονται στο Κέντρο Μεταναστών (HOTSPOT) ταυτοποίησαν σήμερα…μόνο 160 πρόσφυγες και ενώ ήδη στη Σάμο ο αριθμός έχει ξεπεράσει τους 1000…! Ήδη δόθηκε εντολή από την Κυβέρνηση τα πλοία να σταματήσουν έκτακτα δρομολόγια μεταφοράς μεταναστών μέχρι να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα!
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή στα πλοία “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” και “BLUE STAR PATMOS” να αποπλεύσουν προς Λέσβο και Σάμο αντίστοιχα, ώστε να “δέσουν” στα λιμάνια των νησιών και να χρησιμοποιηθούν ως πλωτά ξενοδοχεία για τους μετανάστες!
Πριν από λίγη ώρα είχε προλάβει και αναχώρησε εκτάκτως από τον Πειραιά για τη Σάμο, το πλοίο “EXPRESS PEGASOS” για να παραλάβει μετανάστες και κανείς δεν γνωρίζει αν θα προλάβει να γίνει αυτό, αφού κατά τον πλού ίσως δοθούν άλλες εντολές.
Πριν λίγο η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο και τον ρώτησε για τις τελευταίες εξελίξεις και ο ίδιος λακωνικά απάντησε πως: “…εγώ θα εφαρμόσω τα συμφωνηθέντα! Σε καμία περίπτωση δε θα συμβάλω να γίνει ο τόπος μας αποθήκη ψυχών. Με τον υπουργό είχαμε συμφωνήσει να μένουν εδώ 48 ώρες και να φεύγουν. Άρα πως θα εμποδίσουμε τους πρόσφυγες να πάνε εκεί που θέλουν. Θα εκδίδονται εισιτήρια κανονικά”
Πριν από λίγο έκανε δηλώσεις και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου και απαντώντας αν επιβεβαιώνει όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με νόημα απάντησε:
“Ρωτήστε την Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Γεροβασίλη”!
Τις τελευταίες ημέρες έχει “εξαφανιστεί” από το νησί και ο Βουλευτής Σάμου κ. Σεβαστάκης, ενώ ήδη πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χολωμένα με τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής πριν από λίγες ώρες έχουν φτάσει στο Αγαθονήσι 4 βάρκες με μετανάστες, που βέβαια θα μεταφερθούν στη Σάμο ενώ αναμένονται μέχρι τις πρωινές ώρες σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλοι 200 περίπου στις ακτές της Σάμου!
Ήδη πολίτες της Σάμου ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις δηλώνοντας πως η ανοχή και τα όρια έχουν πλέον ξεπεραστεί…. είχαμε συμφωνήσει να μένουν εδώ 48 ώρες και να φεύγουν.
Ρεπορτάζ Γιώργος Γαρυφάλλου

Μετατρέπουν τη Σάμο σε αποθήκη ψυχών – Ετοιμάζεται κοινωνική αναταραχή

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου