Wednesday, 24 April, 2024

Με ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό θα κλείσει ο Νοέμβριος

Μία σειρά μέτρων στη βάση των οποίων αναμένεται να εφαρμοστούν ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό αναμένεται να φέρει η Κυβέρνηση μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, προκειμένου να “ικανοποιήσει” τους δανειστές μας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr οι μνημονιακές επιταγές θα φέρουν τα πάνω- κάτων στις συντάξεις καθώς μέσα σε 15 μέρες θα πρέπει όχι μόνο να έχει αποφασιστεί η νέα δομή του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και να έχουν ψηφιστεί οι περικοπές 900 εκατ. ευρώ για το 2016, όπως έχει ήδη αποφασιστεί από το Μνημόνιο.

Παράλληλα, εντός Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει και η περικοπή των επικουρικών συντάξεων, στο πλαίσιο της οποίας μάλιστα μελετάται και η θέσπιση πλαφόν στις επικουρικές ύψους 350 ευρώ, καθώς και η ενοποίηση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Πίεση υπάρχει, ακόμη, σε ό,τι αφορά το θέμα των ενοποιήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, ζήτημα για το οποίο ξέρουμε πως το έως σήμερα πλάνο της Κυβέρνησης είναι να απομείνουν μόνο τρία Ταμεία για όλους τους ασφαλισμένους: το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ και το ΝΑΤ.

Αγκάθια επίσης αποτελούν τα θέματα της σύνδεσης των εισφορών του ΟΑΕΕ με το εισόδημα, η εξομείωση των εισφορών του ΟΓΑ με αυτές του ΙΚΑ, η εξομοίωση εισφορών- παροχών, καθώς και η εξεύρεση “αντικινήτρων” προκειμένου να μη βγαίνουν οι ασφαλισμένοι σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

www.stogiatro.gr

Με ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό θα κλείσει ο Νοέμβριος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου