Wednesday, 24 April, 2024

Με ροδοπέταλα έραναν τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Καλαμαριά

Με ροδοπέταλα έστρωσαν τον δρόμο και με μουσική και τραγούδια υποδέχτηκαν τα παιδιά της Καλαμαριάς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

ο οποίος πριν τις 11.00 κατέφθασε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών, οι οποίοι του επιφύλασσαν χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες, ζητώντας την ευχή του.

Ο κ. Βαρθολομαίος χαιρέτησε εγκάρδια τα παιδιά, τους έδωσε κομποσκοίνια και τους ανταπέδωσε το υποδοχή με τα ροδοπέταλα, τονίζοντας πως τα παιδιά είναι η ελπίδα μας.

Αφού έψαλλαν το Χριστός Ανέστη και απηύθυναν χαιρετισμό στον Οικουμενικό Πατριάρχη ιερείς και πρεσβύτεροι, ο ίδιος πήρε τον λόγο και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι σχήμα λόγου να πω ότι είμαι και χαρούμενος και συγκινημένος. Σας ευχαριστώ πολύ».

Μιλώντας για το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξήρε τους συνεργάτες του ιερείς, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ακαδημαϊκό διάλογο που ξεκίνησε με δική τους πρωτοβουλία με άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες. «Η ορθοδοξία γίνεται αποδέκτης σεβασμού και τιμής από μέρους των μουσουλμάνων. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο το οποίο παράγεται», όπως επεσήμανε…. διαβάστε εδώ τη συνέχεια 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου