Tuesday, 16 April, 2024

Μητέρα του συνοδηγού της Πόρσε: «Μου τηλεφώνησαν από την Τροχαία…»

Η κ. Έλενα Μπούζα, διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Νεογνών στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, μιλάει για το παιδί της που έχασε με τόσο βίαιο τρόπο

Με τρεμάμενη φωνή, βαθιά θλίψη και οδύνη η μητέρα του συνοδηγού της μοιραίας Porsche, Ανδρέα Γεωργακόπουλο, μιλάει στο protothema.gr. H κυρία Έλενα Μπούζα, διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Νεογνών στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει τον άδικο χαμό του παιδιού της.

«Στεναχωριέμαι απέραντα για το παιδί μου, ήταν ένα παιδί εκλεκτό με πολύ μέλλον μπροστά του, μόνο καλό είχε κάνει στον κόσμο, ένα ιδιαίτερο παιδί με χαρίσματα και λυπάμαι που έφυγε άδοξα και νωρίς με αυτό τον βίαιο τρόπο. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Μετσόβιο πολυτεχνείο και ήθελε να κάνει μεταπτυχιακά στα οικονομικά, να συνδυάσει τη Μηχανολογία με τα οικονομικά. Ήταν ένα δυνατό μυαλό, έβαζε στόχους και τους πετύχαινε και είμαι σίγουρη ότι θα πετύχαινε στη ζωή του. Είχε ετοιμάσει το μέλλον του να πάει στο εξωτερικό και να συνεχίσει τις σπουδές του». Η ίδια γνώριζε ότι ο μικρός της γιος θα πήγαινε με φίλους εκδρομή για την Καθαρά Δευτέρα ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί ότι δεν θα γυρνούσε πίσω στο σπίτι όπου έμεναν μαζί. «Με τον Γιώργο Βακάκη ήταν φίλοι καλοί από το σχολείο, από τη σχολή Μωραΐτη και συνέχισαν να είναι αγαπημένοι. Είναι μεγάλο παιδί, είχε τους φίλους του και δεν είναι σε μια ηλικία που ανακοινώνει στην μητέρα του πού θα πάει. Με πήραν τηλέφωνο από την Τροχαία και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το δυστύχημα ήταν τραγικό. Έφυγαν τέσσερις άνθρωποι άδικα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του Ανδρέα Γεωργακόπουλου, θα γίνει την Πέμπτη, στο Α’ Νεκροταφείο με τους γονείς του άτυχου νεαρού παιδιού να μην μπορούν να συνέλθουν από την συμφορά που τους βρήκε. Εκτός από τη μητέρα του, γιατρός είναι και ο πατέρας του και μάλιστα διευθυντής καρδιολόγος στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με φίλους του 24χρονου συνοδηγού της μαύρης Πόρσε, που οδηγούσε ο 23χρονος Γιώργος Βακάκης γιος του ιδιοκτήτη της εταιρίας Jumbo, οι δύο νεαροί μεγάλωσαν μαζί. Ο 24χρονος Ανδρέας, παιδί εύπορης οικογένειας, έκανε τα πρώτα του βήματα στο Λονδίνο καθώς γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Ελλάδα και πήγε σχολείο στου Μωραΐτη στο Ψυχικό όπου εκεί γνώρισε τον Γιώργο Βακάκη με τον οποίο έγιναν κολλητοί φίλοι.

Παρότι ήταν λίγο μεγαλύτερος από τον Γιώργο, η φιλία τους ήταν πολύ δυνατή και έφτασε και στο επίπεδο της επαγγελματικής συνεργασίας, μιας και ο Ανδρέας ήταν εκείνος που τελειώνοντας το Πολυτεχνείο βοήθησε τον φίλο του να στήσει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της εταιρίας Jumbo.

Συγκλονισμένοι οι φίλοι του 24χρονου από τον άδικο χαμό του, υπογραμμίζουν στο protothema.gr πως ο άτυχος Ανδρέας ήταν ένα παιδί το οποίο δεν έκανε καταχρήσεις, «δεν κάπνιζε καν», ενώ αγαπούσε πολύ τα ταξίδια. Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, ακολουθούσε τον φίλο του σχεδόν σε όλα τα ταξίδια του και απολάμβαναν τη ζωή, καθώς από μικροί «ήθελαν μαζί να κατακτήσουν τον κόσμο». Όσον αφορά το φριχτό τροχαίο, σύμφωνα πάντα με φίλους του 24χρονου συνοδηγού της Πόρσε, ο Ανδρέας συναντήθηκε με τον Γιώργο σε μαγαζί της Κηφισιάς το μεσημέρι της Κυριακής με προορισμό την Αράχωβα. Μάλιστα ο Ανδρέας έμεινε έκπληκτος από τη θέα της μαύρης Πόρσε καθώς δεν περίμενε ότι ο φίλος του θα εμφανιζόταν με το πολυτελέστατο σπορ αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα, στο 83ο χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας ο 24χρονος Ανδρέας θα έβρισκε τραγικό θάνατο από τη σφοδρή σύγκρουση της Πόρσε με το σταθμευμένο αυτοκίνητο όπου βρίσκονταν η 33χρονη με το παιδάκι της…

Έκανε «κόντρες» με ένα Audi R8 η μοιραία Porsche;

Ο τραγικός πατέρας μιλά για ένα άλλο αυτοκίνητο που σταμάτησε να τον ρωτήσει αν θέλει βοήθεια αμέσως μετά το δυστύχημα- Γιατί πιθανολογεί ότι μπορεί οι επιβάτες των δύο αυτοκινήτων να ήταν παρέα. Μια καινούργια εκδοχή για το μοιραίο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους το απόγευμα της Κυριακής, έρχεται να δώσει με δηλώσεις του, ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ο άνθρωπος που είδε τη γυναίκα και το παιδί του να σκοτώνονται σε πάρκινγκ, στο 83χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας. Έχοντας βρει το κουράγιο να μιλήσει στους δημοσιογράφους, ο άτυχος πατέρας και σύζυγος, περιγράφοντας τις στιγμές εκείνες που του άλλαξαν τη ζωή, αναφέρει πως πίσω από τη μοιραία Porsche ερχόταν ένα σπορ αυτοκίνητο μάρκας Audi τύπου R8. «Ήταν ένα R8 πίσω και πρέπει να πατιόντουσαν. Άδειος δρόμος δύο τέτοια αυτοκίνητα, πιθανολογώ δεν είμαι σίγουρος, είχαν σχέσεις ή φιλίες, δύο τέτοια αυτοκίνητα σε άδειο δρόμο…». Επίσης, ο 41χρονος άφησε να εννοηθεί πως ο οδηγός του Audi γνώριζε τα παιδιά μέσα στην Porsche, αφού όπως είπε, μετά το τραγικό τροχαίο ο οδηγός του σπορ αυτοκινήτου και ενώ είχε προσπεράσει το πάρκινγκ έκανε όπισθεν και του ζήτησε αν θέλει βοήθεια. «Μου είπε ο οδηγός του Audi αφού έκανε όπισθεν «θέλεις να σε βοηθήσω;». Ο οδηγός του έκλαιγε. Mάλλον ήταν φίλοι».

Το ενδεχόμενο ο οδηγός της Porsche να έκανε «κόντρες ταχύτητας» με τον οδηγό του Audi, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπάτιου Πατμάνογλου είναι πιθανόν, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν από το υλικό που θα πάρει η Τροχαία από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού. Και φυσικά εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, σίγουρα θα αναζητηθεί ο οδηγός του σπορ αυτοκινήτου να καταθέσει για το μοιραίο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή έτσι ξαφνικά σε τέσσερις νέους ανθρώπους μεταξύ των οποίων και σε ένα παιδάκι μόλις 3 ετών.

Συγκλονίζει η περιγραφή του πατέρα

Με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει ο Υπάτιος Πατμάνογλου τη στιγμή που είδε το αυτοκίνητό του να έχει πάρει φωτιά και την οικογένειά του να έχει σκοτωθεί. Μιλώντας σήμερα στο protothema.gr περιέγραψε τα πιο φριχτά λεπτά της ζωής του και εξήγησε τι έγινε όταν εκείνος ήταν στην τουαλέτα και η Αποστολία με τον 3χρονο Παύλο τον περίμεναν στο αυτοκίνητο.

«Περνάω πολύ δύσκολα. Σταμάτησα στο πάρκινγκ για να πάω να κάνω την ανάγκη μου και μόλις μπήκα στην τουαλέτα, ξαφνικά πήρε φωτιά όλο το κτίριο. Δεν είχε φως και έβλεπα μόνο φλόγες και καπνούς» λέει χαρακτηριστικά για τη στιγμή της σύγκρουσης. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε; «Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να σωθώ, να πέσω κάτω, να βάλω την μπλούζα μου στο πρόσωπό μου μπροστά για να μην εισπνέω καπνό και να βγω έξω όσο πιο γρήγορα γίνεται για να σωθώ, νομίζοντας ότι έξω είναι μια χαρά τα πράγματα».

Και συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή: «Πίστευα ότι μόνο στο κτίριο έγινε αυτό και όχι στους ανθρώπους έξω. Και μόλις βγήκα έξω βλέπω το αυτοκίνητό μου κομμένο στα δυο και προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε και δεν μπορώ. Δεν φαινόταν ότι άλλο αυτοκίνητο είχε τρακάρει το δικό μου. Βλέπω την οικογένειά μου να καίγεται. Δεν το πίστευα. Έλεγα θα τρελαθώ, δεν ήξερα πώς έγινε η ανατίναξη. Όπως κάνω το γύρο βλέπω την Πόρσε και ενα νεκρό οδηγό. Δεν είχα καταλάβει ότι αυτός είχε πέσει πάνω στο δικό μου αυτοκίνητο. Έβλεπα νεκρούς παντού. Παίρνω τηλέφωνο τον αδερφό μου και του είπα να έρθει να με πάρει. Ήρθε το ΕΚΑΒ και μου είπαν οι άνθρωποι “ψυχραιμία”. Πού να τη βρω την ψυχραιμία, ούτε στο χειρότερο εχθρό αυτό να βλέπεις τη γυναίκα σου και το παιδί σου καμένο. Έγιναν όλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το παιδί μου δεν κοιμόταν, η Αποστολία ήταν μέσα στο αμάξι με το παιδί, δεν κατέβηκαν γιατί το παιδί ήταν ανήσυχο».

Ο τραγικός πατέρας, ο οποίος είχε υπηρετήσει στα ΟΥΚ και εργαζόταν στην ΕΥΔΑΠ, δείχνει μεγαλείο ψυχής καθώς δείχνει στο μυαλό του να έχει και την οικογένεια των θυμάτων της Πόρσε: «Σίγουρα η γυναίκα μου θα τα είδε όλα, θα είδε το αμάξι να έρχεται πάνω της, αλλά για να μην προλάβει να κάνει τίποτα θα έφυγαν ακαριαία. Τους φίλησα και τους αποχαιρέτησα. Είδα τα πάντα. Δεν έζησε κανείς. Μόνο τα κλειδιά μου και το κινητό μου έχω, τίποτα άλλο. Μόνο το κινητό μου πετάχτηκε από μέσα. Θέλω να δώσω συλλυπητήρια και στις άλλες οικογένειες. Τα παιδιά αυτά δεν ήθελαν ούτε να σκοτωθούν, ούτε να σκοτώσουν την οικογένειά μου. Συλλυπητήρια και σε αυτή τη μάνα που κάηκε το παιδί της».

Οικογένεια Βακάκη: Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο

Δήλωση του ιδιοκτήτη των Jumbo, πατέρα του 24χρονου οδηγού της μοιραίας Πόρσε που σκόρπισε το θάνατο στην εθνικήvakakis

Σε μια φράση μόνο, που περικλείει όμως όλο το θρήνο και τον πόνο της, η οικογένεια Βακάκη «μίλησε» για το χαμό του 24χρονου μοναχογιού της, του Γιώργου. «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε το αφόρητο…». Η οικογένεια του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, ζήτησε να μεταδοθεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου η δήλωσή της για το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής.

Η δήλωση της οικογένειας ως εξής:

«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.

O 24χρονος Γιώργος,  ήταν ο μοναχογιός του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη των Jumbo και μικρότερος από τις δύο αδελφές του. Είχε πάρει το όνομα του παππού του Γιώργου, η ιστορία του οποίου είναι συνυφασμένη με την ιστορία του παιχνιδιού στην Ελλάδα. Ο παππούς Βακάκης είχε το εργοστάσιο παιχνιδιών El Greco στη Ζάκυνθο. Ο νεαρός οδηγός της μοιραίας Πόρσε ήταν απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, σπούδαζε στην Αμερική και εργαζόταν ήδη στην οικογενειακή εταιρία.

Λάτρευε τα ταξίδια, υπεραγαπούσε τις δύο αδερφές του και χτες έφυγε χαρούμενος για μια εκδρομή που τελικά σφράγισε την μοίρα του και μαζί άλλων τριών ανθρώπων, στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού  Αθηνών Λαμίας.  Μαζί στο τελευταίο ταξίδι ήταν ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, επιστήθιος φίλος του από τα μαθητικά τους χρόνια στη Σχολή Μωραϊτη, γιος γιατρών που υπηρετούν και οι δύο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη έμαθε την τραγική είδηση για το θάνατο του αδελφού της, η Σοφία Βακάκη και ακολούθως οι γονείς και η άλλη κόρη, που κατέρρευσαν. Η οικογένεια Βακάκη, που είδε όπως όλη η Ελλάδα, αλλά και οι οικογένειες των άλλων τριών θυμάτων, πως σκοτώθηκε το παιδί της, επέλεξε να δημοσιοποιήσει το θρήνο της μέσα από αυτή τη λιτή ανακοίνωση. Που λέει, όμως, μέσα σε τόσα λίγα, τόσα πολλά: Ότι, ως «θέλημα Θεού» -και διαρκή δοκιμασία, στο εξής- θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς την παρουσία του παιδιού τους. Όπως ο Υπάτιος Πατμάνογλου θα πρέπει να επιβιώσει χωρίς την Αποστολία και χωρίς τον Παυλάκη τους, όπως οι γονείς του Ανδρέα Γεωργακόπουλου θα πρέπει να μάξουν να ζουν χωρίς το χαμόγελο και την παρουσία του. Και αυτό, για κάθε γονιό, είναι το αφόρητο. Και σ’ αυτό, όλοι, είναι δεμένοι με κοινή μοίρα. «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο», λέει η οικογένεια Βακάκη. Και είναι πράγματι αδιανόητο να πρέπει να διαχειρισθείς την απώλεια παιδιού και «να ζήσεις με το αφόρητο». Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο Απόστολος Βακάκης πήγε νωρίς σήμερα το πρωί στο γραφείο του, όπου τον περίμεναν οι συνεργάτες του. Τους είπε περίπου όσα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε τώρα και ζήτησε να μην τον ρωτήσουν τίποτε άλλο. Η ίδια ανακοίνωση διανεμήθηκε και στους εργαζόμενους στην εταιρεία.

Protothema

Μητέρα του συνοδηγού της Πόρσε: «Μου τηλεφώνησαν από την Τροχαία και δεν μπορούσα να το πιστέψω»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου